Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Zhubla 45 kilo jen díky mobilu!

10. března 2011 | 10:17

Hubnout ruku v ruce s technologickým vývojem 21. století se rozhodla Britka Shelli Henderson (22). Když se u ní všechny diety zcela míjely účinkem, rozhodla si stáhnout do mobilního telefonu aplikaci, která přepočítává energetickou hodnotu jídla. Chytrý trik hned zafungoval – mladá žena za deset měsíců ztratila na váze skoro 45 kilo!

Mladé Britce se vymkly jídelní návyky z kontroly už v 18 letech. Jejímu tloustnutí nepřidal ani fakt, že roznáší pokrmy v restauraci. Do nového dne podle svých slov vstupovala pořádnou anglickou snídaní a k práci přikusovala hranolky. V květnu loňského roku si ovšem u Shelli vybral životní styl, ve kterém dostával přednost apetit před pohybem, daň na její postavě. Žena tehdy uviděla na váze číslo 114 a zhrozila se!

„Zkoušela jsem naprosto všechny možné diety, někdy i dvakrát, ale nic. Když jsem si stáhla aplikaci na mobil Blackberry, která umí jídlo přepočítat na kalorie, řekla jsem si, že to na týden zkusím. Kila šla dolů, a tak jsem zkrátka pokračovala,“ svěřila se Shelli Henderson a dodala, že jí chytrý program do mobilního telefonu pomohl zbavit se právě zakořeněných jídelních návyků. A v kombinaci se sportem přišel viditelný a potěšující výsledek – za deset měsíců ztratila skoro 45 kilo.

„Cítím se doslova jako jiný člověk. Přátelé, kteří mě dlouho neviděli, málem nepoznali, že jsem to já,“ září teď štěstím mladá žena. Aplikace sčítající kalorie, která je známá pod anglickým názvem Calorie Counter, je dostupná pro všechny nejnovější chytré telefony. Podporují ji přístroje značky Blackberry a Iphone, ale i telefony s operačním systémem Android.

Jak telefon hlídá váhu

Aplikace Calorie Counter, kterou lze získat zdarma na internetu, umožňuje lidem přehledně kontrolovat množství přijatých kalorií a tím i váhu. Databáze obsahuje více než 100 tisíc jídel. Jejich okamžitý převod na energetické jednotky zabrání při hubnutí překročit dané množství energie za den. Přesný výpočet ale samozřejmě závisí také na dalších faktorech, jako jsou pohlaví, pohyb nebo věk.

Autor: INT, pf, Klena