Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Těhotné ženy šokují veřejnost! Breakdance s obrovským břichem?

Těhotné tanečnice upozorňovaly na těžkosti porodů žen v rozvojových zemích.
28. února 2014 | 12:00

V Londýně proběhla netradiční kampaň podporující těhotné ženy v rozvojových zemích, při níž se těhulky v ulicích britské metropole rozvlnily v breakdancových pohybech. Šokující vystoupení ale vyvolalo řadu rozporuplných reakcí.

Ne všechny těhotné ženy mají během porodu takový komfort, jaký by potřebovaly. V rozvojových a chudých zemích se jim nedostává zdravotní péče a rodí v hrozivých podmínkách, právě na takové nebezpečné porody se rozhodla upozornit charitativní organizace Oxfam. Zvolily k tomu taneční vystoupení v Londýně a další budou následovat v Berlíně a jiných významných evropských metropolích.

Tančit s pupkem není legrace

Vystoupení divoce se pohybujících žen vyvolalo rozporuplné reakce, a některé byly bouřlivě negativní. Tanečnice na ně ale reagovaly takto „Myslíte si, že toto je nebezpečné? Tak zkuste porod v chudých zemích, bez porodní asistentky, mimo nemocnici a bez jakýchkoli medikamentů.“ Pokud i vy se při shlédnutí videa orosíte hrůzou na nebezpečností počínání těchto žen, věřte, že se nejedná o opravdové těhulky, ale jen figurantky s vycpaným břichem. Přesto ale uznejte, že tančit takhle s velkým „pupkem“ není žádná legrace.

Video se připravuje ...