Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

7 tipů, jak co nejrychleji otěhotnět: Milujte se ve správné poloze!

  • Chcete děťátko? Připravte na to také svoje tělo.
    19. února 2014 | 09:00

    Snaha o dítě může být neskutečně zábavná, přeci jen, ta spousta sexu není na škodu. Když už ale trvá déle, než bychom si představovaly, změní se pocit radosti a vzrušení v neutuchatelnou frustraci. A tím spíš se těhotenství nedaří.

  • Statistika mluví jasně

    ...
    Autor: Shutterstock.com
    Obecně by se dalo říct, že čím jste mladší, tím snadněji se vám podaří otěhotnět. Statistiky jsou ale neúprosné. Celým 80% párů totiž trvá zhruba rok, než žena otěhotní.

    Pokud jste do sebe několik let ládovala hormony v podobě antikoncepčních pilulek, náplastí či injekcí, bude tělu nějakou dobu trvat, než se zklidní a najede na svůj přirozený hormonální cyklus.

    Naštěstí ale existuje spousta tipů, jak tělu pomoci, aniž byste hned vyrážela na kliniku asistované reprodukce. Od změny v jídelníčku, až sexuální polohy, které s trochou nadsázky zaručují, že se dílo podaří.

  • Jezte zdravě

    ...
    Autor: shutterstock.com
    Ať se nám to líbí, nebo ne, zdravý životní styl je zkrátka receptem na všechno. Pokud chcete otěhotnět rychle a bez problémů, prakticky se mu nevyhnete.

    Dostatek pohybu, pravidelný pitný režim a vyvážená strava vás dostane do formy a připraví vaše tělo na těhotenství. Obecně totiž platí, že dlouhodobě nemocné, podvyživené, nebo naopak obézní ženy mají s otěhotněním problém. Tělo má zkrátka "dost problémů" samo se sebou a brání se tak dalším starostem v podobě rostoucího plodu děťátka.

    Tím nejlepším, co můžete udělat je dát si denně 5 porcí ovoce a zeleniny, dostatek vlákniny, vitaminů a minerálů. Naprosté zázraky pri snaze otěhotnět pak umí kyselina listová. Dopřejte si proto hodně špenátu nebo brokolice.

  • Dejte si vitamíny

    ...
    Autor: profimedia.cz
    V záplavě vitaminů, které byste do sebe měla každý den dostat, jsou některé pro rychlé otěhotnění skutečně klíčové. Dopujte se proto:

    • vitamin E
    • zinek
    • měď
    • draslík
    • vitamin A
    • vitamin C
    • vitamin D
    • thiamin B6
    • riboflavin

    No, není jich zrovna málo, uznáváme.

  • Detoxikujte se

    ...
    Autor: profimedia.cz
    Kdo miluje očištění organismu od toxinů, ať zvadne ruku. Bohužel ale i tato nepopulární činnost pomůže vašemu tělu připravit se na budoucí těhotenství. Rozlučte se tedy s cigaretami, alkoholem, tučným a smaženým jídlem a kupte si tunu zeleniny. Dobrá není ani často zmiňovaná jedna sklenička vína denně. Pokud chcete otěhotnět, je pro vás optimální pouze jedna sklenka týdně. A stejně tak i pro vašeho partnera.
  • Sbohem kávo!

    ...
    Autor: profimedia.cz
    A když už je řeč o alkoholu a cigaretách, nemůžeme zapomenout ani na oblíbenou kávu. Ženy, které jí holdují více, než v podobě jednoho šálku denně, mají totiž o 26% nižší šanci otěhotnět, než dámy, které si raději dají zelený čaj. Ranní kávu s mlékem si tak klidně dopřejte, ale u ní také zůstaňte. Nebo si kupte tu bez kofeinu.
  • Mějte pravidelný sex

    ...
    Autor: shutterstock
    Ano, abyste mohla otěhotnět, musíte mít sex. Nic objevného. Co je ale poměrně zvláštní je fakt, že pravidelný sex vaše šance na početí podstatně zvyšuje.  Průměrně je prý potřeba celkem 104 souloží (podle americké vědecké studie), ale u někoho samozřejmě stačí i méně, nebo naopak více. Jak často byste tedy měli mít sex, abyste maximalizovali své šance na miminko? Ideální je zhruba 2-3x týdně. Bohatě prý ale stačí i frekvence jednou za týden.
  • Poznejte svůj cyklus

    ...
    Autor: profimedia.cz
    Máloco na světě je natolik subjektivní, jako ženský menstruační cyklus. a samozřejmě neotěhotníte, pokud nemáte sex zrovna v období ovulace. Normálně nastupuje ovulace zhruba dva týdny od prvního dne vaší menstruace. Toto období je tedy nejlepším momentem pro zvýšenou snahu o početí. Není ale důvod, proč se omezit jen na toto období. Jak už jsme řekli, pravidelný sex je základ a navíc se tím zvyšuje šance, že se trefíte do těch správných 72 hodin, kdy je vajíčko připraveno k oplodnění.
  • Ve správné poloze

    ...
    Autor: shutterstoclk
    Protože nebohé spermie musí urazit už tak dost dlouhou cestu až k vajíčku, není důvod, proč jim nepomoci vhodnou polohou při sexu. Zapomeňte na "koníčka" a akrobatické výstupy a prostě se soustřeďte na polohy, při kterých máte nadzvednutou pánev nebo při kterých dochází k hlubokému průniku.

    Ideální je tak klasická misionářská poloha, klidně podpořená polštářem pod vaším zadečkem. K hlubšímu průniku zase dochází při všech polohách, kdy do vás partner vstupuje zezadu.

Autor: brig
Diskuse ke článku
.