Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Carmen Mayerová: Moje droga je ledová sprcha, pomáhá na všechny neduhy!

21. června 2012 | 08:04

Herečka Carmen Mayerová (67) žije ve spokojeném manželství. Nám prozradila svůj recept na šťastný a harmonický vztah, i to, v čem ji ovlivnil a inspiroval její španělský původ.

Se svým mužem, Petrem, žijete již dlouhých čtyřicet let. Můžete našim čtenářkám proradit, jaký je recept na tak dlouhý a harmonický vztah?

Na to není recept. Je to štěstí, že jsme se potkali a co je nejdůležitější, máme k sobě vzájemný respekt. Náš vztah nebyl vždy procházka růžovou zahradou, ale tím, že si jeden druhého velmi vážíme, jsme vlastně dodnes velmi šťastní a spokojení.

Trávíte společně i dovolenou? A jaký je vůbec váš plán na léto?

S Petrem spolu pojedeme do Jižních Čech. K moři letos, bohužel, nepojedu. Nedovoluje mi to mé zdraví. Můj muž ale pojede s naší dcerou Terezkou a vnukem Toníkem. Také malujeme byt, takže i tomu se budeme muset částečně věnovat.

Jak si, Carmen, udržujete svou postavu?

Vždy jsem zkoušela všemožné diety, ale časem jsem vypozorovala, co mi dělá dobře, a co ne, a podle toho se řídím.

Rozumím tomu tedy tak, že se stravujete převážně zdravě.

Víte, já miluji českou kuchyni, omáčky a také jsem to celý život to vařívala. Ale stejně tak vášnivě zbožňuji kuchyni Středomořskou. Ryby, saláty… to je u nás velmi běžné jídlo.

Tkví tedy tajemství vaší krásné pleti právě ve stravování? Nebo máte nějaký jiný, účinný, trik?

Používám hlavně velmi kvalitní krémy. A je to hodně znát, protože když vynechám, tak doslova před „vadnu“ (smích).

Na kosmetiku chodím tak jednou za dva měsíce, a to mám pak dva dny pleť jak broskvičku (smích). Ale moje největší droga je ledová sprcha. Ať vstávám dřív, nebo později ráno, ledová voda na celé tělo i obličej, je to pravé. A hlavně mi to moc pomáhá na moje neduhy.

Je něco, co musíte mít vždy ve své kabelce?

Pokud nejdu na celý den mimo domov, tak krom klíčů, peněženky a kapesníčků už nic jiného nepotřebuji. Jiná věc pak je, když odcházím třeba do divadla, nebo na natáčení. To pak s sebou nosím velké množství textů, kosmetiku a věci denní potřeby.

Tak to vám závidím, já mám, ať jdu kamkoliv, kabelku plnou nesmyslů a taky neúprosně těžkou. Když odbočíme, jaký máte vztah k módě?

Myslím si, že celkem kladný. Když mám ale něco velmi oblíbeného, třeba kalhoty, svetr nebo kabelku, tak to mám klidně i několik let. Před lety jsem měla nádherný model. Zimní kabát. Dokázala jsem v něm chodit 20 let!

Takže nerada nakupujete?

Ano, bohužel velmi nerada nakupuji. Vždy si věci nejdříve obhlédnu a pak je rychle nakoupím. Nemám v lásce zkoušení si věcí v kabince a všeobecný stres a frmol v obchodech. Nejdřív si vše promyslím, a pak jdu radši na jisto.

Vaše maminka byla Španělka. Zdá se mi, podle toho, jak se oblékáte, že jste ovlivněná právě jeho módou, nebo ne?

No, to možná ano. Já mám ráda jednoduchou klasiku, ale španělský i italský styl je mi, přiznávám, velmi blízký. Žádné krajky, spíše vše rovné, strohé, a ne příliš barevné.  Jako mladá jsem ale milovala ty kolové, široké, sukně. Dokonce jsem je šila i svým holčičkám, když byly ještě malé.

Zmínila jste vaši, mimochodem, velmi početnou, rodinu. Máte teď malého vnoučka. Jak sama sebe vidíte a vnímáte jako babičku?

Ano, myslím, že se to o mně všeobecně ví. V roli babičky jsem velmi šťastná a pyšná. Na svá vnoučata prostě nedám dopustit. (smích)

Autor: Eva Dvořáková
Video se připravuje ...