Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Jana Kirschner (33): Nepřipadám si vůbec jako máma

7. května 2012 | 06:34

ROZHOVOR: Slovenská zpěvačka Jana Kirschner je už rok maminkou dcerky Matildy. Svůj život dělí na mateřský v Londýně a pracovní doma na Slovensku. Skloubit to prý někdy není úplně jednoduché.

 

Změnilo vás nějak narození dcery nějak změnilo?
Určitě mám pocit, že jsem dospělejší, ale ve vztahu k dceři se přitom cítím jako bychom byly kamarádky. Vůbec si nepřipadám jako máma, která by ji měla vychovávat. Spíše cítím, že jsme spřízněné duše.

Teď jste doma na Slovensku i s vaším partnerem Eddiem Stevensem. Zdržíte se?
Budeme tu nějaký čas, protože Eddie produkoval alba v zemích okolo Slovenska, dost dlouho byl třeba v Polsku a opět dostal zajímavé pracovní nabídky z Česka. Možná se na nějaký čas přesuneme i do Prahy, kde budu spolupracovat na nové desce Michala Horáčka. V říjnu, listopadu bych chtěla začít připravovat česko-slovenské album. Vyplynulo to ze situace, že by se na albu měla objevit i čeština. Nějak toho začíná přibývat, tak uvidím, jak to budu zvládat. Je velmi náročné být matkou a zpěvačkou.

Jana Kirschner
Autor: Život
Nechybí Eddiemu, nebo možná i vám, Londýn?
Jemu velmi, on je rozený Londýňan, chybí mu přátelé, muzikanti, kterých tam má spousty. A mně také, hlavně jako matka tam mám trochu lehčí život.

V čem?
Jednak je mnoho jiných matek ve čtvrti, kde žijeme, ale spíše je to tím, že je tam pro děti spousta vyžití. Dá se tam dělat absolutně všechno. V kinech jsou představení pro rodiče s dětmi, čtení... Je to velmi pestré. Tady to je pro matky mnohem těžší. Proto raději trávím čas s dcerou v Londýně.


Kde budete trávit léto?
nejspíš na Slovensku, protože mě čekají vystoupení na letních festivalech jako Pohoda, nebo Colours of Ostrava, na které se velmi těším. A na Slovensku bychom měli ještě vystoupit i na Žákovic Open. Určitě ale pojedeme i do Londýna, protože Edko tam musí v létě dokončit nějaká čtyři alba.

Zdá se, že s čeká perný rok.
Bude toho dost. Ale když jsem v Londýně, jsem jen profesionální matka. Je to takový příjemný kontrast.

Autor: 
Tam jste tedy maminka na plný úvazek a sem jezdíte pracovat?

Přesně. Naše Matiluška je nyní s chůvou, která je naše kamarádka a občas se nám o ni stará. Máme tu dvě takové spřízněné duše, a ačkoliv se mnoho matek bojí dát někomu hlídat dítě, já jim těmhle dvěma velmi důvěřuji. Přesto jsem nejraději, když je dcerka všude s námi, i na koncertech. I když život na hotelech a neustále cestování není úplně vhodné pro tak malinké dítě. Ale Matylda to zvládá skvěle, jsme velmi šťastní rodiče. Dokonce i dlouho spí, takže se zatím opravdu nemám na co stěžovat.

Jste už zase štíhlá jako proutek, prozraďte nám váš  recept na krásu.
Třeba se hodně usmívat. Nyní mám opravdu spokojené životní období, jsem velmi šťastná. I přesto, že jsem matka, daří se mi i práce. To je super. A co se postavy týče, musím na sobě jednoduše "makat". Cvičím pilates a doporučuji ho každé ženě, zejména po porodu vás to dostane do formy. Určitě je třeba začít cvičit a také chodit ven na procházky.

Autor: Život.sk, Kbak
Video se připravuje ...