Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Trendy nehty 2018: Černá, červená a minimalistické linky

6. února 2018 | 06:00

Vybrat si barvu laku na nehty je někdy pěkně těžké! Mít popáté za sebou červenou je už trochu nuda. I když červený lak nevyjde z módy nikdy – a proto je opět v žebříčku trendovosti na předních pozicích. Ale není sám. O co tedy poprosit při další návštěvě vaši manikérku? Inspirujte se!

Matná černá a klasická červená

Trendy pro rok 2018 jasně velí: je čas přestat se bát černé barvy na nehtech. Na krátkých nehtech vypadá skvěle a bude vás bavit i její variabilita. Hodí se k jakémukoliv oblečení. Letos se ale vzdejte zářivého lesku a noste je matné. V drogeriích běžně seženete speciální matující top coat, který coby svrchní vrstva zmatní jakýkoli lak.

Opět jsme také u červené – letos zvolte klasickou červenou. Ani vínovou, ani cihlovou, prostě a jednoduše červenou, která bude ladit k vaší barvě rtěnky, protože v trendech líčení rtů vede zářivě červená

3925600:gallery:true:true

Geometrické tvary a linie

Způsob, který vás bude bavit a u kterého vás nebude štvát, že se vám lak oprýskal, je natřít jen dolní třetinu nehtu. K tomu potřebujete už trochu zručnosti, ale rozhodně to zvládnete i doma. Nehet přetřete bezbarvým lakem, nejlépe nějakým, který nehet i vyživí, a nalepte na něj proužek izolepy tak, aby zbyla odkrytá jen ta jedna třetina, kterou chcete lakovat. Výběr barvy necháme na vás!3925580:gallery:true:true

Pro ženy, které mají duši minimalistky, se bude hodit trend linek. Ten se už objevoval minulý rok a určitě stojí za vyzkoušení. Vaše manikérka to hravě zvládne, ale pokud si budete chtít linky namalovat doma, budete potřebovat lak s užším štětečkem. Linku namalujte buď na jeden prst na ruce, nebo na všechny v různých směrech – horizontálně i vertikálně.

Barevné okraje a supernude

Nehty ve dvou tónech: barva a kontrastní okraje. Pro domácí účely byste si musela pořídit speciální pero, kterým okraje nakreslíte na už dobře zaschlý barevný lak. Efektně vypadá například světle růžová s černými, nebo naopak bílými okraji.

Dalším tipem je barevná francouzská manikúra, která ale nemá vypadat dokonale. O to je to lepší, protože nakreslit francouzskou manikúru perfektně bylo vždy peklo. Vyberte si barevný lak podle sebe a naneste ho na samé okraje nehtů. Rozhodně ale nevynechávejte top coat, protože jinak vaše nová manikúra zmizí dřív, než vyrazíte z domu.

3925584:gallery:true:true

Jestli si nepotrpíte na extravaganci na nehtech, tělové barvy jsou taky stále v kurzu. A my se nedivíme – hodí se pro každou příležitost a není tolik vidět, když se kousek laku odštípne. Letos je trendem mít lak perfektně sladěný s tónem vaší kůže tak, že není skoro poznat, že nějaký máte.

Další inspiraci najdete ve fotogalerii. A jakou barvu nosíte nejradši vy?


Autor: Lucie Houdková