Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Tohle nenoste! Účesy a barvy vlasů, které vám přidají 10 let navíc

  • I slavné krásky se občas dopustí chyby, která jim přidá pár let!
    11. února 2015 | 06:00

    Vlasy jsou korunou krásy, ale někdy nám jejich vzhled spíše ubližuje. Nevhodným sestřihem, účesem nebo barvou si můžete přidat klidně i deset let navíc. Poradíme vám, čeho se vyvarovat, abyste vypadala mladistvě, svěže a slušelo vám to! 

  • Příliš dlouhé vlasy

     

    Ženy, které již překročily čtyřicítku, by měly mít podle kadeřnických odborníků vlasy dlouhé ideálně ke klíčním kostem. Tato délka zralé ženy omlazuje i o několik let. Proto rozhodně zapomeňte na "hippie" vlasy až po zadek a dejte svým vlasům i sobě zbrusu nový vzhled.

    Demi Moore (52) by měla své dlouhé vlasy co nejdříve zkrátit.
    Autor: profimedia.cz
  • Příliš krátké vlasy

     

    Další častou chybou jsou naopak příliš krátké vlasy. Mnoho žen si myslí, že jejich vlasy již nejsou tak kvalitní jako dříve, tak se raději nechají ostříhat "na kluka". Pokud se s krátkými vlasy cítíte dobře, není co řešit. Většinou však odhalí každou vrásku, váčky pod očima i povislá víčka. Oproti tomu vzdušně prostříhané polodlouhé vlasy hravě zvládnou od nedokonalostí odpoutat pozornost.

    Charlize Theron (39) po radikálním zkrácení vlasů zestárla o pár let.
    Autor: profimedia.cz
  • Šediny

     

    Z mužů dělají zralé a sexy gentlemany, z žen stařeny! Ano, řeč je o nenáviděných šedinách, kterým se nikdo z nás nevyhne. Naštěstí se dají poměrně snadno zakrýt barvením vlasů nebo rafinovaným melírem. Pokud se rozhodnete osud svých vlasů nechat jen na přírodě, počítejte s tím, že i počínající šediny vám zbytečně přidají klidně i 10 let navíc.

    Katie Holmes (36) začaly šediny trápit už ve 30 letech.
    Autor: Profimedia.cz
  • Nevhodná barva

     

    Během maskování šedin, ale i při běžném domácím i profesionálním barvení může dojít k další velké chybě. Barva, kterou se barvíte, může být příliš tmavá, světlá nebo nemusí vůbec korespondovat s vaší pletí. Proto raději volte odstíny, které se příliš neliší od vaší přirozené barvy vlasů. Pokud však chcete experimentovat, dejte před obyčejnou technikou barvení přednost stylovému ombré nebo podobným novým metodám, které vypadají přirozeně, mladistvě a odvážně.

    Catherine Zeta-Jones (45) měla jednu dobu příliš tmavé vlasy, které ji dělaly starší.
    Autor: ČTK, EPA, Reuters
  • Špatně střižená ofina

     

    Zralým ženám ofiny neuvěřitelně sluší! Ovšem pouze v případě, že jsou správně střižené. Rovné ofiny musí být vzdušné, nesmí padat do očí a rozhodně musí držet tvar. Na stranu střižené patky zase musí dokonale navazovat na zbytek vlasů a celkově lichotit tvaru obličeje. Pokud vaše ofina nesplňuje dané požadavky, rychle s ní pryč! 

    Rihanna (26) si nevhodnou ofinou a příliš světlými vlasy přidala zhruba 5 let navíc!
    Autor: profimedia.cz
  • Uměle vytvořené vlny

     

    Na princeznovské lokny vytvořené pomocí kulmy po čtyřicítce zapomeňte. Jejich nošení je sporné i u mnohem mladších děvčat, natož ve zralém věku. Pokud vás štvou vaše vlasy rovné jako hřebíky, vytvářejte si jen přirozeně vypadající zvlnění, které vás omladí. V případě, že se vám naopak prstýnky na vlasech tvoří samy, čas od času použijte žehličku a udělejte z nich nepravidelné vlnky.

    Beyoncé (33) má vlasy od přírody kudrnaté. Mnohem více jí ale sluší velké vlny nebo rovné vlasy s objemem.
    Autor: profimedia.cz
  • Příliš uhlazené vlasy

     

    Nic se nemá přehánět! To platí i pro ženy, které si žehlí vlasy. V honbě za rovnými vlasy totiž některé z nich zapomínají na potřebný objem. A právě účesy s přirozeným objemem působí svěže a mladistvě. Zkuste po vyžehlení použít tužidlo a vlasy ještě v předklonu vyfoukat fénem. 

    Sarah Jessica Parker (49) s rovnými vlasy vypadá na svůj věk, s účesem, který má objem, je hned o deset let mladší.
    Autor: profimedia.cz

Diskuse ke článku
.