Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Ofina a její historie mezi hollywoodskými kráskami

  • Ofiny  jsou stálicí na módním nebi
    29. ledna 2014 | 11:00

    Ofina to je módní stálice. Od dob, kdy se stala poprvé hitem, se v různých podobách, délkách střizích objevuje zas a znova. Jsou obličeje, které jsou pro ofinu jako dělané, jiným zas až tolik nepadnou, ale to už je čistě otázkou vkusu. Podívejte se do naší galerie, kam až sahají její kořeny, co se Hollywoodu týče.

  • Louise Brooks, 1925


    Louise Brooks
    Autor: words & pictures by vincent © 2013 BASICMAGIC
    Hvězda němého filmu dokázala, že příklady táhnou. Průkopnice krátkého mikádka s hustou ofinou se také díky svému účesu stala populární a její styl se stal rázem hitem, který ženy kopírovaly.

  • Veronika Lake, 1945


    Veronica Lake
    Autor: Veronic lake galéry
    Dlouhá patka, se kterou prorazila tahle blonďatá hvězda, se stala taktéž legendární. Něžné vlny, které překrývají jedno oko jako závěs. Veronicin styl později okopírovala Kim Basinger.

  • Bettie Page, 1956


    Bettie Page
    Autor: blogspot.cz
    Stala se královnou všech pinapek, protože měla neuvěřitelné míry, ve kterých vynikal především její útlý pas v porovnání s boky a bujnými vnady. Ovšem kraťoučká ofinka byla její neodmyslitelnou součástí.

  • Peggy Moffitt, 1965


    Peggy Moffitt
    Autor: tumblr
    Vidal Sassoon ostříhal téhle modelce husté černé vlasy do tohoto účesu a netušil, že způsobí hotovou revoluci. V šedesátých letech se totiž právě tenhle účes stal tím nejslavnějším ze všech.


  • Sarah Jessica Parker, 1985


    Sarah Jessica Parker
    Autor: Gettyimage
    Už v osmdesátých letech, kdy vlasové produkty byly používány v hojném množství, si Sarah Jessica Parker volila tu svou vlastní cestu. Není divu, že se z ní stala módní ikona.

  • Christina Applegate, 1987


    Christaina Applegate
    Autor: Gettyimages
    Osmdesátá léta byla ve vlasovém stylingu občas neuvěřitelně směšná. Například tahle vyčesaná a natužená ofina, která trčí rovně do nebe, byla opravdu výkvět. Ovšem postavu Melounka v seriálu Ženatý se závazky, si snad ani nelze představit jinak.

  • Shannen Doherty, 1990


    Shannen Doherty
    Autor: tumblr
    Legendární seriál o partičce školáků z Beverly Hills v čele s dvojčaty, jejíž jednu polovinu, Brendu Walsh, hrála právě tahle černovláska a její ofinka je také nezapomenutelná.

  • Drew Barrymore, 1998


    Drew Barrymoore
    Autor: WireImage
    Drew je chameleon ve všech ohledech. Na své hlavince už vystřídala nespočet barev a střihů, a tak není vůbec překvapením, že i ona zasáhla do historie ofin v rámci hollywoodských krásek.

  • Audrey Tautou, 2001


    Audrey Tautou
    Autor: Wireimage
    Ve filmu Amélie z Montmartru zazářila jako drahokam. Její obrovské hnědé oči ještě více zvýraznil právě střih vlasů s kraťoučkou ofinkou a mikádkem.

     

Diskuse ke článku
.