Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Revoluce v kosmetice? Vychytávky, o kterých možná ani nevíte

  • 5. února 2015 | 06:00

    Kosmetický průmysl se prostřednictvím svých vědců snaží objevovat neustále nové technologie a postupy, díky kterým bychom měli být krásnější, zdravější, mladší a dokonalejší. V pánské kosmetice se tak například začínají objevovat látky, které byly původně vyvinuty pro NASA. Jaké jsou nejrevolučnější produkty posledních pár let? A opravdu se bez nich nelze obejít?

  • Samoslupovací ponožky na ztvrdlé paty

     

    Purederm, Samoslupovací zábal na nohy, 199 Kč, koupíte na www.salondoma.cz
    Autor: archiv firem
    Jako spousta kosmetických revolucí, tak i samoslupovací maska na ztvrdlé paty k nám přišla z Asie. Korejky jsou prostě rozené experimentátorky v péči o pleť a o pokožku a věnují jí spoustu času. Tato zázračná maska na nohy by vás měla jednoduše zbavit ztvrdlé kůže na patách, navíc absolutně bez námahy.

     

    Představte si, že si jen na dvě hodiny vlezete do (opravdu divně vypadajících) igelitových ponožek, potom hmotu sloupnete a za zhruba 3 až 5 dnů se vám odumřelá kůže začne sama od sebe odlupovat. Do dvou týdnů pak zmizí úplně a vy budete mít údajně kůži na chodidlech, jako když jste byla malá holčička.

  • Gelový lak bez zapékání

     

    Sally Hansen Miracle, gel, 289 Kč, koupíte v síti drogerií DM
    Autor: archiv firem
    Snem každé ženy je, aby jí lak na nehtech vydržel perfektní co nejdéle. Proto chodíme na gelové nehty, "zapékáme" si v LED či UV lampách nejrůznější gelové laky, shellaky a striplaky a investujeme do své manikúry nemalé peněžní obnosy.

     

    Letos ale přichází do drogerií revoluční novinka, kterou je gel lak bez nutnosti  vytvrzení v LED lampě. Firma Sally Hansen vynalezla laky s gelovým efektem, které se vytvrzují samy na denním světle. Jejich největší výhodou tak je, že vám zaschnou tak snadno jako klasický lak, ovšem vydrží krásné klidně i 14 dní.

  • Superhoubička na make-up

     

    Original Beauty Blender, 489 Kč, koupíte na www.beauty-bar.cz
    Autor: archiv firem
    Houbička na make-up jistě není nic objevného, ale tato hi-tech houbička ve tvaru kapky směle předčí i kosmetické štětce.

     

    Vypadá sice poměrně malá, ale protože ji před nanesením make-upu musíte namočit do vody, zvětší se asi o polovinu, díky čemuž se líčení znatelně urychluje. Navíc neplýtvá make-upem a nezanechává na pleti vůbec žádné stopy, takže líčení vypadá dokonale přirozeně.

  • Krémy s jedem a slizem

     

    Pleťové sérum se včelím jedem, 469 Kč, koupíte na www.dietesthetic.cz
    Autor: dietesthetic.cz
    Trend nahrazovat každou látku její chemickou alternativou už naštěstí pomalu začíná ustupovat do pozadí a kosmetické firmy se snaží vracet zpátky k přírodě a jejím blahodárným účinkům. Velký boom tak v kosmetice zažívají látky z živočišné říše.

     

    Opět z Asie k nám začaly proudit nejrůznější přípravky pečující kosmetiky, jejichž hlavní složkou jsou takové látky jako šnečí sliz, hadí jed, kaviár, včelí jed, ovčí placenta nebo trus slavíka. I když se to může zdát nechutné, účinky této kosmetiky jsou prý natolik dokonalé, že si ji oblíbily světové hvězdy jako Angelina Jolie, Kate Middleton nebo Victoria Beckham.

  • Vlasové pudry pro lesk, objem a zmatnění

     

    L´Oréal Tecni Art Super Dust, 149 Kč, koupíte v síti drogerií
    Autor: archiv firem
    Vychytávky na vlasy, které si bezesporu zaslouží pozornost, jsou nejrůznější vlasové pudry. Nemluvíme teď jen o suchých šamponech, které se v posledních letech transformovaly do podoby sprejů, které vám na rozdíl od někdejších suchých šamponů v podobě pudrů neobarví vlasy na bílo, ale i o pudrech, které s vaší hřívou dokážou zázraky.

     

    V drogeriích i salonech dnes objevíte vlasové pudry, které vaší kštici dodají objem, požadovaný lesk nebo je naopak lesku zbaví a zmatní je – podle toho, jaký look svých vlasů preferujete.

  • BB, CC, DD a EE krémy

     

    Bioderma Sensibio AR, BB krém, 549 Kč
    Autor: archiv firem
    "Abecedové" krémy uchvátily nejen Asii, ale postupně celý svět. A tak, zatímco jsme nadšeně jásaly nad BB krémy, vyrojily se CC krémy, po nich plíživě přišly DD krémy a nakonec i EE krémy.

     

    Každý s vaší pletí dokáže něco jiného, zatímco BB krém slibuje zatočit s nedostatky vaší pleti v podobě pupínků, CC krém vás zbaví začervenání a sjednotí tón vaší pleti, DD nahradí hydratační krém, make-up i korektor a EE vám pleť dokonale vyčistí a zbaví odumřelých kožních buněk.

  • Air cushion make-up

     

    Lancome Miracle, cushion make-up, 1250 Kč, koupíte v síti parfumerií
    Autor: archiv firem
    Horkou novinkou, která k nám v posledních týdnech přišla – jak jinak než opět z Asie – je takzvaný air cushion make-up. Co je na něm tak převratného? Kombinuje v sobě výhody, které má klasický BB krém i make-up, a díky své konzistenci nabízí navíc ještě efekt přepudrované pleti.

     

    Není totiž tekutý, jak jsme u make-upů zvyklé, ale jde o make-up napuštěný v houbičce, který se na pleť nanáší pomocí labutěnky. Naprosto perfektně se tak hodí do kabelky, kde vám nezpůsobí žádnou kosmetickou katastrofu. U krásek z Asie se již inspirovala například kosmetická značka Lancome, je tedy jen otázkou času, kdy o technologii air cushion uslyšíme i od dalších evropských kosmetických značek.

Autor: brig
Diskuse ke článku
.