Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Je čas dát celulitidě sbohem!

Je čas začít vyhlazovat pokožku.
22. března 2013 | 14:00

Celulitida trápí boubelky i ženy hubené jak lunt. Za její vznik může bohužel hlavně genetika, ale také špatné stravovací návyky, nepravidelný pitný režim nebo nedostatek fyzické aktivity. Zabojujte s pomerančovou kůží dříve, než začne léto, máme pro vás několik zaručených tipů.

Pokud se chcete celulitidy zbavit navždy, budete se muset vyvarovat prohřešků, jako je přemíra pití alkoholu, příliš slané a tučné jídlo, polehávání a povalování se u televize nebo sprchování se příliš horkou vodou. Naopak si budete muset osvojit následující tipy, ale věřte, za krásně hladkou pokožku to rozhodně stojí.

Dobrá balená voda není chemicky upravovaná
Autor: profimedia.cz
Pijte hodně vodu

Hydratace je velice důležitá, aby byli vaše kožní buňky regenerované a svěží. Vypijte denně alespoň 8 sklenic neperlivé vody, vynechejte kávu i sladké nápoje a nenechte své tělo pocítit ani na okamžik žízeň.

Čerstvé ovoce a zelenina

Strava plná čerstvého ovoce a zeleniny dokáže snížit riziko vzniku celulitidy, díky tomu, že má vysoký obsah vody a dodává tělu potřebnou hydrataci. Navíc ovoce a zelenina obsahují antioxidanty chránící buňky před poškozením.

Avokádo
Autor: profimedia.cz
Zdravé tuky neuškodí

Za vznik celulitidy sice může tuk, spolehlivě napravit ji ale dokáže zase tuk. Tedy ten zdravý.  Potraviny, jako je olivový olej, ořechy nebo avokádo, obsahují omega 3 mastné kyseliny, které jsou tělu prospěšné a udržují kůži zdravou a pružnou.

Detoxikujte

Zbavte tělo škodlivin, které zamezují jeho správnému fungování. Očistný proces nastartuje například kopřivový nebo březový čaj, mořské řasy nebo detoxikační dieta.

Zbavte se navždy celulitidy!
Autor: Archiv firem
Pečujte o pokožku

Vaše pokožka potřebuje být dostatečně prokrvená, aby byla hladší a vypadala svěže.  Vyzkoušejte například jemné kartáčování. Suchou pokožku masírujte kartáčem s měkkými štětinami, lehkými krouživými pohyby směrem k srdci. Po masáži se teprve osprchujte, abyste smyla odumřelé kožní buňky, které kartáč uvolnil.

Začněte cvičit

Pusťte se do silového tréninku, který zmobilizuje svaly a tím dokáže vyhladit podkožní tuk, který tvoří nevzhledné bouličky. Skvěle vám vyhladí pokožku i rychlá chůze nebo běh či jízda na kole.

Zbavte se celulitidy. Zmeňte svoje návyky a zatočíte s ní jednou pro vždy
Autor: Profimedia.cz
Hydratujte zvenku

Nezapomínejte pokožku důkladně hydratovat nejen zevnitř, ale také z venku. Vybírejte si kvalitní hydratační krémy, které do pokožky vmasírovávejte krouživými pohyby.

Otužujte se

Vaší pokožce moc nesvědčí koupel v horké vodě, která je pro vaše smysly tak příjemná. Ideální je vlažná nebo lehce studená voda, která kůži napíná a tónuje. Zapomeňte však na ledovou vodu, s tou byste si mohla přivodit nepříjemné nastydnutí svalů.

553189:gallery:true:trueOptický klam

Zkuste ošálit zrak a využijte optického klamu, který dokáže opálená pokožka. Lehce bronzový odstín totiž dokáže schovat nedokonalosti pleti jako závoj. V dnešní době již najdete mnoho kvalitních samoopalovacích krémů a nástřiků, které vypadají přirozeně. Pokud se vypravíte do solária, určitě si nezapomeňte přibalit krém s vysokým ochranným faktorem.