Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Chcete nová prsa? Víme, jak si správně vybrat!

Nadupaný hrudník vám zařídí silikon, ale i vlastní tuk
17. března 2013 | 07:00

Příroda k vám v horních partiích příliš štědrá nebyla, ale vy to tak nehodláte nechat a plánujete zvětšení? A už víte, jestli to budou silikony, nebo vylepšení vlastním tukem? Máme pro vás srovnání, které vám rozhodování usnadní.

Velké zvětšení zajistí silikony

Pokud chcete podměrečné jedničky proměnit na plné trojky, jsou pro vás jasnou volbou silikony. Dokážou zvětšit prsa de facto na jakoukoli velikost. Nová metoda zvětšení pomocí vlastního tuku, tedy lipografting, se hodí jen pro zvětšení o jednu velikost a tuto techniku nelze využít u každého.

„Při lipograftingu se z partií bohatých na tuk odebírá přibližně dvojnásobné množství tukové tkáně, než je následně aplikováno do prsou, protože při jeho odběru je nemalá část mechanicky znehodnocena. Je tedy nutné mít na těle dostatečné tukové zásoby a velmi štíhlým ženám tím pádem nelze zákrok provést,“ vysvětluje MUDr. Ivo Menšík z brněnské Body kliniky. Prsní implantáty jsou naopak vhodné pro jakoukoli postavu bez omezení.

Lipografting míň bolí

Zvětšení prsou je klasický operační zákrok, ke kterému patří celková anestezie, a s tím spojená rizika. Ale při využití vlastního tuku je zákrok šetrnější a vyžaduje pouze jednodenní hospitalizaci. I pooperační průběh je ve srovnání s použitím implantátů minimálně bolestivý. Drobnější úpravy tukem lze navíc provádět jen v lokální anestezii. Na hojení stačí několik dní, zatímco u klasické augmentace týdny.

prsa
Autor: Shutterstock.com
Silikony budete muset vyměnit

Při použití implantátů je třeba počítat s možnými riziky, třeba vytvořením kapsuly kolem silikonu jako reakce těla na přítomnost cizorodého materiálu. Navíc se připravte na to, že v rozmezí 15 až 20 let od operace bude pravděpodobně nutné podstoupit výměnu implantátů. U těch moderních to nebude kvůli poškození nebo zdravotním komplikacím, ale nebudou dobře vypadat. Za tu dobu řada žen z různých důvodů změní tělesné proporce a navíc věkem ztrácí pokožka pevnost a pružnost.

Implantáty se nemění

Po augmentaci prsními implantáty je výsledek vidět okamžitě, ale při použití lipograftingu je třeba více trpělivosti. Tři až čtyři měsíce. Část tuku se v prvním roce po zákroku vstřebá a zpravidla se provádí ještě jedna operace k doplnění. Pozor je také potřeba dát při hubnutí. Ztráta kil se silikonových implantátů nedotkne, ale implantovaná tuková tkáň se při dietě v těle chová stejně jako vaše vlastní. Tukové buňky v prsou zmenšovat stejně jako v ostatních partiích. Dobrá zpráva ježe to platí i naopak. Když přiberete, tak i přes prsa.

ss
Autor: profimedia.cz
Vlastní tuk vypadá přirozeně

Využití vlastního tuku vylučuje riziko alergické reakce. V prsou neskončí nic cizího a přirozený je i výsledek. Ňadra jsou přírodně tvarovaná a nehrozí zřetelné ohraničení, jak tomu může být u implantátů.

Cena vás nerozsoudí

Myslíte si, že vám při rozhodování pomůže cena za zákrok?  Tak to asi ne. Poprsí zvětšené moderními kvalitními implantáty vyjde o pouhých 10 tisíc Kč levněji než dva zákroky lipograftingem, které jsou zpravidla k požadované úpravě velikosti prsou potřeba.

Autor: toma