Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Co všechno dokáže masáž? Zeštíhlí vás i vám zvětší prsa

Díky masáži získáte mnohem více, než jen zrelaxovanou mysl
16. dubna 2013 | 06:00

Masáž vám může pomoci nejen s bolestí zad a napětím v těle, ale například i s hubnutím, stresem nebo bolestí hlavy.

Zahání deprese a stres

Pokud jste často vystresovaní, propadáte depresím a špatným náladám, pak neváhejte ani minutu a zajděte si na masáž. Při masáži se vám do těla vyplaví tzv. hormon štěstí, díky kterému se zbavíte špatné nálady, stres ještě lépe odplaví speciální indická antistresová masáž. Ta navodí pocit klidu a pohody, navíc pokud si ji budete dopřávat pravidelně, můžete se díky ní zbavit i migrén.

BSAA
Autor: BSAA
Masáže zlepšují spánek

Máte problémy se spánkem? Často se v noci budíte nebo nemůžete dlouho usnout? Zlepšit svůj spánek můžete díky masáži lávovými kameny. Jedna z nejlepších terapií pro celkovou relaxaci a regeneraci organismu propojuje teplo z přírodních kamenů, speciální masážní techniky a olejovou aromaterapii. Masáž dokáže léčit problémy se spánkem, ale nejen tím, že po ní budete dobře spát, ale i tím, že si v hlubokém spánku opravdu odpočinete.

Posiluje imunitu

Podle lékařských studií, dokáží masáže posílit množství bílých krvinek v těle a tím zlepšit imunitníá systém.

Masáž hlavy je skvělá relaxace.
Autor: profimedia.cz
Zmírňuje bolest hlavy

Důvodem bolestí hlavy je často ztuhlá šíje v důsledku nesprávného držení těla. Když už vás začne hlava bolet, může vám od bolesti pomoci tlaková masáž, kterou si můžete udělat sami.  Udělejte si pohodlí, lehněte si a ztlumte světlo. Položte si ruce po obou stranách hlavy a začněte jemnou masáž v oblasti okolo uší. Používejte bříška prstů a příliš si na hlavu netlačte. Přejděte ke spánkům a jemnými krouživými pohyby na ně zatlačte. Pak se přesuňte na zadní část krku do oblasti spodiny lebeční.

Zvětšuje prsa

Božský dekolt vám zaručí nejen plastická operace, ale i obyčejná masáž, kterou si klidně můžete provést doma sama, nebo do ní zapojit svého partnera. Masáž se provádí jemnými pohyby a tahy, které veďte od prsou a dekoltu ke krku a bradě, ale vynechejte bradavky. Jemnými tahy dlaní vykreslete kolem ňader tvar osmičky.

Masáží se hubne

Hubnutí napomáhá lymfatická masáž, díky které se v těle rozproudí lymfa, odplavující z něj všechny nahromaděné škodliviny. Špatné fungování lymfatického systému má za následek zvětšování tukových buněk, tvorbu celulitidy a nepěkných otoků.