Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Svlékly se fotografce do naha, aby se naučily mít rády své tělo

17. října 2016 | 12:47

Spousta žen není spokojená se svým tělem. Je to škoda a je to pošetilé. Každá z nás je jiná a každá z nás by měla každý den před zrcadlem sama sobě říct: „Jsi hezká, jsi chytrá, jsi vtipná a tvůj den bude krásný!“ Naučit to má i fotoprojekt Expose, za kterým stojí fotografka Liora K. 

Projekt fotografky Liory K představuje téměř stovku žen, které se nechaly vyfotit tak, jak je příroda stvořila. Nebo lépe řečeno tak, jak se – pokud možno co nejvíce svlečené – cítily před objektivem dobře. Její modelky jsou tenké, kypré, všech možných národností a barev, s bujným poprsím i s prsy po tatínkovi.

„Chtěla jsem, aby tento projekt ukázal ženám, a to nejen těm, které jsem fotila, že jsou důležité. To, že jejich těla stojí za vidění a měla by se ukazovat. Že to, o čem si samy myslí, že je to nedostatek, je dělá jimi a není na tom nic špatného. Nahota je možná může dělat zranitelnými, ale nedělá je špatnými. Když ukážou svoje prsa, bříška a stehna, neublíží to nikomu. A v neposlední řadě jsem doufala, že si uvědomí, že tělo je jejich dopravní prostředek životem a měly by se k němu chovat laskavě a mít ho rády,“ vysvětlila Liora K.