Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Líbánky jí zachránily život: Při mazlení manžel našel ženě nádor!

Jodie nyní pomáhá ostatním ženám v nelehké situaci.
5. května 2016 | 06:00

Myslíte si, že se vám po svatbě změní život? Většina lidí tvrdí, že ne. To jste se ale nezeptali třicetileté nevěsty Jodie Pullinger, která se z nevěsty takřka okamžitě stala onkologickou pacientkou. Novomanžel na svatební cestě totiž při mazlení nahmatal nádor v prsu. 

„Můj manžel mi zachránil život,“ říká bez nadsázky třicetiletá Jodie Pullinger. Vloni na podzim se vdala a její dosavadní život najednou nabral úplně jiný směr. Pár týdnů po svatbě se novomanželé vydali na svatební cestu snů. Do Mexika, na Playa Del Carmen, kam se vždycky oba chtěli podívat. 

Jak jsem si mohla nevšimnout? 

Podle jejich slov to byly líbánky v pravém slova smyslu. Pár si navzájem sebe užíval dosyta. Rozhodně ale netušili, jak moc dobře vlastně dělají. Při jednom takovém mazlení totiž manžel Will nahmatal své ženě v podpaží bulku. 

Jodie přišla během léčby o vlasy.
Autor: Profimedia.cz
Vyděsilo je to, ale snažili se líbánky si příliš nekomplikovat a neřešit to. „Vůbec nechápu, jak jsem si toho mohla nevšimnout. Vždyť jsme byli každý den na pláži, oblékala jsem si přece plavky,“ nechápavě vzpomíná Jodie. Je pravda, že ona sama si z toho příliš těžkou hlavu nedělala, to spíše její muž. 

A není to jen cysta?

Ihned po návratu do Velké Británie, kde žijí, ji donutil navštívit lékaře. V Nemocnici sv. George v jižním Londýně vůbec nepředpokládali, že by to mohl být nádor. Nikdy takto mladou pacientku s agresivním nádorem neměli. Vždyť je jí pouze třicet let! Bohužel výsledek je musel nemile překvapit. V podpaží se skrýval sedmicentimetrový nádor. Byl už natolik velký, že kromě ňadra také zasáhl lymfatický systém.

Jako podporu si do nemocnice vzala svou maminku a manžela, aby nemusela čelit té strašlivé zprávě sama. Pokud na celé situaci lze najít aspoň něco pozitivního, pak to, že lékaři naznali, že je nemoc léčitelná. Vůbec ale neměli představu, jak dlouho mohl nádor v ženě bujet, ovšem dle jeho velikosti asi dlouho. 

Chtěla to vzdát

Nádor objevil Jodie přítel na líbánkách.
Autor: Profimedia.cz
Léčba přišla rychle. „Vlastně jsem ze svatebních šatů skočila okamžitě do nemocničního mundúru,“ bere s nadhledem žena svůj osud. Nádor jí lékaři okamžitě odstranili. Museli jí ale vzít i celé prso. Poté ji čekala tři kola chemoterapií, která pro ni byla skutečně těžká. Neustále bojovala s nejrůznějšími infekcemi, přišla o vlasy, začal jí otékat obličej. A tak získala pocit, že je neatraktivní a že už se svému muži nebude líbit. „Byly chvíle, kdy jsem to všechno chtěla vzdát,“ vzpomíná. 

Z těchto stavů jí ale pomohla nadace Look Good Feel Better. Pracovnice chodí po nemocnicích a snaží se ženám dodat sebevědomí, ukazují jim, že dokážou být krásné i bez vlasů, obočí a řas. Když se sama dostala z nejhoršího, zapojila se do charity Bold is Beautiful, která shání prostředky pro ženy, které se ocitly v podobné životní situaci jako ona. Načerpala spousty pozitivní energie, kterou teď předává dál. 

Jodie je přesný důkaz toho, jak důležité je provádět pravidelně samovyšetření. Ať už spolu s partnerem nebo sama. 

Video se připravuje ...
Jak si správně vyšetřit prsa? Podívejte se na návod! • VIDEO: Adriana Krátká