Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Omládněte s bylinkovou kosmetikou!

Přípravky na pleť s výtažky léčivých bylin jsou hitem letošní sezony. Omladí, vypnou, osvěží a vyživí vaši pokožku.
7. listopadu 2012 | 13:00

Toužíte vypadat odpočatě, mladě a svěže? Pro dosažení dokonalého vzhledu vám pomohou léčivé bylinky! Zbaví pleti napětí, suchých šupinek, drobných nedostatků i akné.

Současný trend velí návrat k přírodě a pochopily to i kosmetické firmy. Přípravky na pleť s výtažky léčivých bylin jsou hitem letošní sezony a stále více žen jim dává přednost před konvenční kosmetikou. A vědí proč. Vybraly jsme pro vás několik tipů na vychytávky, které omladí, vypnou, osvěží a vyživí vaši pokožku. Vyzkoušejte je, nabídka je opravdu široká.

Do koupele

Udělelejte si vlastní lázně ve vaší koupelně. Zapalte svíčku, napusťte si vanu a přidejte vonný olej. Budete se cítit jako znovuzrozená, uvolněná a plná energie.

Vyzkoušejte:

* Bio koupelový olej Rakytník-Orange od Saloosu
Rakytník má silné hojivé účinky, intenzivně regeneruje suchou a podrážděnou pokožku a zvyšuje její pružnost. Výtažek z pomeranče a grepu příjemně osvěží tělo i mysl.

* Měsíčkový olej od Weledy
Skvělý je zejména pro citlivou pokožku a pokožku se sklonem k zánětlivým projevům. Udržuje ji hladkou a jemnou. Zkuste třeba uvolňující masáž.

* Hydrofilní koupelový a sprchový olej od Ryoru
Směs olejů má aromaterapeutické účinky, díky výtažkům levandule a meduňky. Pokožku jemně čistí, zvláčňuje a nenarušuje ochranný film. Levandule a meduňka navodí stav psychické pohody.

* Sada tělových olejů od Primavery
Provoňte pokožku celého těla výživnými pěstícími bio oleji: Růže – Rakytník, Levandule – Vanilka, Jalovec – Cypřiš a Zázvor –Limeta.

Do koupele
Autor: archiv firem

Pro zářivou pleť

Síla léčivých bylin má obrovskou moc. Nezatěžujete zbytečně pleť a máte jistotu, že jí dáváte tu nejlepší péči, a to bez přidaných chemických látek a parabenů.

Vyzkoušejte:

* Regenerační krém na den i noc Pure Calendula od Yves Rocher
Zklidňující účinky měsíčku lékařského ocení hlavně ženy s citlivou pletí. Krém dále obsahuje bio sezamový olej a olej z jader hroznového vína, který pleť vypne a omladí.

* Hydratační krém Imperialis od Lush
Pečlivě namíchaná směs pro normální a smíšenou pleť obsahuje levanduli,  která povzbuzuje suchou pleť, třezalku, která tiší podráždění a tonizující květ pomerančovníku.

* Odličovač plus tonikum 2 v 1 Pure Camille od Yves Rocher
Udělá radost vyznavačkám přirozenosti. Bio heřmánek obohacený o květinovou vodu prospěje alergické pleti a lehká gelová textura se nelepí.

Pro zářivou pleť
Autor: archiv firem

Pro krásné ruce a nohy

V sychravých a chladných měsících, které nás čekají, věnujte zvýšenou péči rukám i nohám. Budou vám vděčné! Vlivem zimy a mrazu pokožka totiž vysychá a snadno praská, je potřeba ji hydratovat.

Vyzkoušejte:

* Balzám k péči o nohy od Ryoru
Lehký, dobře vstřebatelný balzám s obsahem mentolu, extraktu ze šalvěje, měsíčku lékařského a jehličnanů má výrazné regenerační účinky.

* Dýňový regenerační krém na ruce od Desert Essence
Směs bio olejů a bio extraktů poskytuje intenzivní hydrataci a pomáhají regenerovat pokožku. Bio jojobový olej ji zanechá krásně vláčnou, bio dýňový olej obsahuje vitaminy A, C, E, K a zinek, výtažek z lékořice bojuje proti pigmentovým skvrnám.

* Mast Arnika od Weledy
Přijde vhod po sportu a fyzické zátěži, pomáhá regeneraci bolestivých svalů a šlach i jako pomocný prostředek k urychlení hojení modřin.

* Krém na ruce a nehty 2 v 1 s arnikou od Yves Rocher
Ochrání vaše ruce před mrazem a vlivy vnějšího prostředí, výtažek z růže vyhlazuje pokožku a navrací jí hebkost.

Pro krásné ruce a nohy
Autor: archiv firem

Autor: sim