Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Fotoaparátem umístěným ve vagině fotí své milence! Jak takové snímky vypadají?

3. listopadu 2021 | 06:00

Umělkyně Dani Lessnau (31) fotí unikátním způsobem své milence. Minikamerou umístěnou ve vagině pořizuje snímky, které jsou nevšední a rozhodně neokoukané. Intimní záběry zachycují chvilky mezi mužem a ženou, pomáhají fotografce najít životní sílu a sexuální energii.

V osmnácti letech přišla Dani, která je původně z Massachusetts, do New Yorku, aby si splnila svůj sen a vystudovala uměleckou školu. Bohužel u ní vypukla chronická choroba a musela ze školy odejít a zaměřit se na jógu, meditaci a holistickou léčbu.

Během deseti let, kdy se adaptovala na život s nemocí, zjistila, že bez fotografování nemůže být, a začala fotit své milence fotoaparátem umístěným ve vagině.

Netradiční předehra

Inspirace přišla od fotografky Ann Hamilton, která fotila minikamerou z ústní dutiny. „Moje nemoc ve mně probudila pocity zranitelnosti a to jsem potřebovala odbourat. Tento projekt mi pomohl zhmotnit sílu v životě i erotice,“ vyjádřila se umělkyně pro časopis Bust.

Fotoaparát si vytvořila Dani doma sama z prázdného obalu od filmu a minikamery, kterou do krabičky umístila. „Umístím aparát do vaginy a snažím se držet pokud možno co nejvíc v klidu, potom odlepím pásku tak, aby došlo k expozici. Podle množství světla v místnosti ji nechám odlepenou až dvě minuty, pak opět zalepím a vyjmu aparát z vaginy,“ vysvětlila fotografka proces, jímž snímky vznikají.

Milenci o focení vědí

„Když mám krabičku ve vagině, cítím ji a je to podobný pocit jako při penetraci. Proces vzniku snímků je tak pro mě velice intenzivní a osobní. Když vyvolávám film, chovám se k němu, jako by to bylo živé tělo. Nepoužívám při vyvolávání rukavice, dotýkám se filmu, je to součást uměleckého procesu,“ vysvětlila Dani. Její milenci o fotografování vědí dopředu, nestalo se prý, že by jim musela cokoli dlouze vysvětlovat, rádi spolupracovali na projektu. Na výsledek se můžete podívat v galerii: