Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Sex ve dvou minutách: Co se při milování děje ve vašem těle?

Video se připravuje ...
VIDEO: youtube/glamour
6. ledna 2018 | 06:00

Orgasmus bychom si měly dopřávat mnohem častěji, než to většina z nás dělá. Je neuvěřitelné, kolik jsme schopny investovat do svého zdraví, jak se chceme cpát různými vitaminy a navštěvovat drahé doktory, a přitom by stačilo přidat trochu víc orgasmů a lásky... A tělo vám to oplatí. Co se vlastně děje v našem těle při sexu, víte to?

Předtím, než se rozhodnete s někým spát, musí proběhnout vzájemné sympatie. Jakmile zahlédnete někoho, kdo vás zaujal, spustí se emoční centrum vašeho mozku zvané amygdala. Do mozku se také vyplavuje hormon dopamin, který navozuje potěšení. V ten okamžik cítíte, že to chcete. Nezapomeňte se ujistit, že to opravdu chcete, pokud ano, není na co čekat.

Jakmile začne předehra, zvedne se vám krevní tlak i pulz a začnete se potit a vaše prsa se mohou zvětšit až o jednu velikost. Krev se nahrne do klitorisu a vaginy, její stěny zvlhnou. Myslete na ochranu! Se vzrůstajícím vzrušením se zvětšuje klitoris, zrychluje se dech, stoupá krevní tlak a tep je ještě rychlejší. Svaly se vám napínají a potíte se ještě intenzivněji. Průměr vaginálního otvoru se zužuje a tep vyskočí na maximum. Po deseti až dvaceti minutách dosahuje průměrná žena orgasmu v průměrné délce dvaceti vteřin.

Ženskou specialitou v tento okamžik je, že se o čtyřicet až sto procent zvedá práh bolestivosti. Při sexu se vypínají všechna centra strachu, úzkosti, sebekontroly a nefunguje nám ani zdravý rozum. Vagina, močový měchýř a anální otvor se rytmicky stahují v kontrakcích a výsledkem je euforie! Poté se tělo uvolňuje, srdeční tep klesá a do těla se vyplavují hormony štěstí endorfin a oxytocin.

Oxytocin vyvolává pocity důvěry, ochrany a sblížení a můžete v ten okamžik špitat zamilovaná slůvka partnerovi do ucha. Cítíte se uspokojena – podobně, jako když se najíte. Ženy často touží po druhém orgasmu krátce po tom prvním, a ten bývá ještě mnohem intenzivnější.