Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Víte, že existuje osm druhů bradavek? Které z nich máte vy?

  • 6. května 2023 | 06:00

    To, že prsa mají všechny možné tvary a velikosti, je vám určitě jasné, ale věděla jste, že jsou i různé druhy bradavek? Existuje jich osm různých druhů, a protože příroda je hravá, je dost dobře možné, že máte dokonce kombinaci dvou z nich. 

    Většina lidí je totiž značně asymetrická. Pojďme se tedy podívat, jaké to jsou.

  • Vyčnívající

    Autor: iStock

    V podstatě klasifikované jako „běžné“ nebo „normální“. Jsou to takové bradavky, které vyčnívají nad povrchem dvorce alespoň o pár milimetrů a směřují ven. Pokud je chladno nebo je-li majitelka těchto bradavek vzrušená, vztyčí se ještě více a ztvrdnou.

    TIP NA VIDEO: Jak zdůraznit menší prsa?

    Video se připravuje ...
     • VIDEO: Petr Cífka/ BPŽ

  • Ploché

    Autor: iStock

    Na rozdíl od vyčnívajících bradavek tady nic nevyčnívá. Prso se zdá být v podstatě jakoby hladké, bradavka totiž splývá s povrchem dvorce a pouze tehdy, pokud je ženě zima nebo když se vzruší, mohou bradavky malinko vystoupit.

     

    Podívejte se, jak si správně vyšetřit prsa:

    Video se připravuje ...
    Jak si správně vyšetřit prsa? Podívejte se na návod! • VIDEO: Adriana Krátká

  • Nafouknuté

    Autor: shutterstock

    Nejen bradavka, ale i celý dvorec jsou jako nafouknutý muffinek a sedí na vrcholku prsa. Jsou na omak měkké, ale samozřejmě že jako všechny ostatní ztvrdnou, pokud jsou vystaveny erotické stimulaci nebo se rapidně sníží teplota.

  • Vpáčené

    Autor: shutterstock

    Bradavky mohou být vpáčené několika způsoby. Nejmenší problémy způsobují ty, které jsou jen mírně vpáčené, a tak mohou být jednoduše stimulací dovedeny do stadia běžné bradavky. V nejtěžším třetím stadiu bývá jediným řešením problémů operace. Vpáčené bradavky dělají problém při kojení, dost často se ale stav v těhotenství upraví sám a bradavky vystoupnou.

    Podívejte se na video, kde odbornice radí, jak vyzrát podprsenkou na malá prsa:

    Video se připravuje ...
    Takhle vaše prsa nevyniknou! Chyby při výběru podprsenky na malá ňadra • VIDEO: Adam Balažovič/BPŽ

  • Jednostranně vpáčené

    Autor: Shutterstock.com

    Stejný problém jako u výše zmíněných – ale zde je pouze jedna taková bradavka. Jestliže se vpáčená bradavka u vás objevuje už od narození, potom je všechno v pořádku. Pokud se ovšem bradavka objevila náhle v pozdějším věku, bylo by dobré jít na vyšetření. Může to být totiž známka toho, že se něco děje!

    Podívejte se, jak cvičit, abyste měla prsa jako ve dvaceti:

    Video se připravuje ...
    Prsa jako ve dvaceti? Naučte se dělat pořádné kliky! • VIDEO: Adam Balažovič/BPŽ

  • Hrbolaté

    Autor: iStock

    Na prsních dvorcích mohou být hrbolky, což je absolutně přirozené. Tyto hrbolky se nazývají Montgomeryho žlázky a jsou to zvětšené potní žlázy. Každý je má, ale u některých lidí jsou viditelnější než u jiných. Při kojení mají za úkol zvlhčovat okolí bradavky. Mohou se zanítit podobně jako akné.

  • Chlupaté

    Autor: Shutterstock.com

    Ano, dámy – ani vy, které se stydíte za to, že vám z dvorců kolem bradavek vyrůstají chloupky, v tom nejste samy. Je to úplně běžná věc a je bezpečné si pomoct pinzetou, a ochlupení se tak zbavit. Každý máme v této oblasti folikuly, ze kterých mohou vyrůst chloupky, některé ženy mají k růstu ochlupení ale větší sklony než jiné.

  • Mnohočetné

    Autor: iStock

    Nebojte se, nejste žádný mutant, pokud máte o jednu – někdy i více než o jednu – bradavku navíc. Ty, které jsou navíc, bývají o něco menší, mnohdy vypadají trochu jako piha nebo mateřské znaménko. Jen pamatujte, že v době těhotenství se dočasně zvětší.

    Už víte, jaké máte bradavky? Podívejte se také, CO O VÁS PROZRADÍ TVAR A VELIKOST VAŠICH PRSOU.

     

Diskuse ke článku
.