30 pravidel v obrazech: Jak zhubnout až o pět kilo za měsíc

Foto: Shutterstock
16. července  2016 
 06:00

Třicítka je magické číslo. Minimálně pokud jde o hubnutí – třicetidenní plány na shazování váhy se totiž těší velké oblibě. Některé nabízejí, že vás zbaví až deseti kil, což je nezdravý nesmysl. Ale pět kilo za pět týdnů shodit můžete, a ještě najedete na zdravý životní styl, kterého se můžete držet i nadále. Jednou z takových diet je populární program nazvaný Whole30. 

Víte, co si představit pod pojmem Whole30? Dietní program, který je posledních několik let nesmírně populární, a to zejména v zámoří. Jde vlastně o soubor poměrně přísných pravidel, která dokonce některé skupiny potravin úplně zakazují, což je ale postup, který odborníci na výživu neschvalují. 

Video se připravuje ...
Jak se vyznat v nabídce obchodů? • VIDEO: Tereza Kovářová/úvodní foto Shutterstock

Mezi zakázaná jídla patří například cukr, obiloviny, mléčné výrobky a překvapivě třeba také luštěniny. Autoři programu tvrdí, že výsledkem je nejen štíhlejší linie, ale i zlepšení stavu v případě potíží se zažíváním a vůbec celkové zlepšení zdraví. Výsledkem má být nakopnutí zpomaleného metabolismu, což se skutečně může stát, nicméně je pak třeba, aby se člověk i nadále držel lehké stravy, jinak mu bude hrozit jojo efekt. 

Podívejte se do FOTOGALERIE, jaká jsou pravidla diety nazvané Whole30.

Video se připravuje ...
Co by měly jíst ženy po třicítce, aby zhubly nebo nepřibraly • VIDEO: Vím, co jím

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji