Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Ploché bříško za 3 dny? Stačí změnit jídelníček!

S plochým bříškem vám pomohou zdravé a dobře stravitelné potraviny.
6. listopadu 2013 | 11:55

Mít bříško ploché jako přistávací dráha, to je sen nejedné z nás. Málokterá, přestože je štíhlá, se jím ale může pyšnit. Svému snu se můžete přiblížit správnou životosprávou, stačí si osvojit pár dietních tipů.

Nebuďte „nadmuté kozy“

Nic není zadarmo, a tak ani ploché bříško nezískáte lusknutím prstu. Hlavní podíl na vašem vyklenutém "pupku" má špatná strava způsobující nadýmání a plynnatost. A tak pokud chcete vypadat jako modelka, budete muset obětovat část svého jídelníčku, vyhnout se nadýmavým a špatně stravitelným potravinám, které zahleňují organismus a tím vytvářejí velké množství plynů.

Na dlouhé hranolky si letos můžete nechat zajít chuť
Autor: profimedia.cz
Mezi takové potraviny patří:
- Mléko, mléčné výrobky a plísňové sýry
- Smažená jídla, polotovary, těstoviny a také pizza
- Fazole a kukuřice
- Čerstvé pečivo
- Cukr, alkohol, slazené perlivé nápoje, cukrovinky
- Žvýkačky

Naopak do svého jídelníčku byste měli zařadit bylinkové čaje, ryby a bílé maso, rýži a také olivový olej. Skvělou přísadou, která podporuje správné trávení, jsou bylinky. Mezi ně patří kopr, anýz, máta, meduňka nebo koriandr.

Nenechte si kazit léto nafouklým bříškem.
Autor: Shutterstock.com
Hlavní je jíst pomalu

Největším „zabijákem“ plochého břicha je kupodivu vzduch, který polykáme společně s jídlem. Jíte-li příliš rychle, dostává se do vašeho žaludku tolik vzduchu, že se pak cítíte jako balón. Řešením, jak naopak svoje břicho splasknout, je jíst malá sousta a důkladně je rozžvýkat. Menší kousky tělo lépe stráví. Díky tomu se vyhnete nepříjemné plynatosti.

Pitný režim to zařídí

Nedostatečný přísun tekutin způsobuje nejen dehydrataci organismu, ale také zhoršené trávení a plynatost, se kterými souvisí to, že člověk vypadá, jako by měl co nevidět porodit. Důležité proto je, pít dostatečné množství čisté vody nebo bylinných čajů.

S plochým bříškem vám pomohou zdravé a dobře stravitelné potraviny.
Autor: Shutterstock.com
Pomozte si k vysněnému břichu

Nejen strava přispívá k tomu, aby vaše bříško bylo krásně ploché.

Posilujte břišní stěnu: Je to tak, bez práce nejsou nejen koláče, ale ani ploché břicho. Pro jeho vysněný tvar budete muset s jeho posilováním. Posílit břišní stěnu se dá nejen v posilovně, ale také jednoduchým efektivním cvičením, které můžete provádět kdykoli a kdekoli. Stačí, když budete zatínat a povolovat břišní svalstvo.

Choďte vzpřímeně: Už samotným držením těla můžete přispět k tomu, že vaše bříško bude vypadat hubenější. Postačí vám k tomu držet záda narovnaná, ramena zatlačená mírně dozadu a dolů a hlavně zpevněné břišní svaly.

Komerční sděleni:

Chcete odstranit tuky v pase a ještě rehabilitovat celé tělo?