Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Jak v zimě zhubnout? Jděte na brusle!

Chcete zhubnout? Pak hurá na brusle.
16. prosince 2013 | 15:30

Nechce se vám chodit do posilovny, trápit se na strojích a propotit tričko, ale přesto byste rádi nějaké to kilo shodili a zpevnili si postavičku?  Pak určitě vyrazte s bruslemi na ledovou plochu. Nemusíte být zrovna krasobruslařka, stačí, když si budete tenhle sport užívat.

Zimní bruslení je ideální náplní na rande, skvělou zábavou pro rodinu s dětmi i dobrým odreagováním pro partu kamarádů, kteří si při něm užijí spoustu zábavy. Ale je taky výtečným prostředkem, jak si během dlouhé zimy bohaté na dobré jídlo a pití, udržet svoji figuru.

Bruslení
Autor: Shutterstock.com
Ledové hubnutí

Během hodinky intenzivní jízdy na bruslích, spálíte až 2 800 kJ, zpevníte zadeček, stehna i břicho a posílíte lýtka. Jediné na co si při tomto sportu musíte dávat pozor, jsou tvrdé pády, při kterých raději dopadejte na zadek, než na zápěstí.

Bruslení
Autor: Shutterstock.com
Jak dlouho bruslit když jste si dali:

Svařák s cukrem: Budete muset bruslit minimálně 19 minut bez přestávky, abyste se zbavili 800 kJ.

Světlé pivo 12°: Vyrazte na led na 16 minut a spálíte jeden půllitr piva o 700 kJ.

Klobása s chlebem: Taková klobása má asi 1 500 kJ, abyste se jich zbavili, budete muset na ledě vydržet celých 35 minut.

Svíčková s knedlíkem: Pokud je vaší běžnou porcí svíčková se šesti knedlíky, připravte se na více jak hodinový maraton, kterým se musíte zbavit celých 3 000 kJ.

Porce hranolků: Jedny hranolky vybruslíte za 20 minutek, při kterých z těla dostanete 850 kJ. Pokud k nim ale přidáte tatarku, pak si i na ledě budete muset přidat, a to celých 25 minut.

Smažený sýr bez přílohy: Takový klasický smažák o 2 300  kJ vypotíte na bruslích až za 53 minut.

Chcete zhubnout? Pak hurá na brusle.
Autor: Shutterstock.com
Jak se na led obléct

Zapomeňte na parádu a na ledovou plochu se oblékněte maximálně teple. Ideální je vrstvené oblečení a hlavně teplé ponožky, které si oblékněte přímo na nohy, místo toho, abyste si je natahovali přes tenké ponožky. Ty by totiž mohly způsobit to, že se vám noha příliš zpotí a začnou vás nepříjemně dřít.  Dětem pak pořiďte helmu, přeci jsou jejich pády tvrdé a bezpečnost by měla být na prvním místě.

Další články z kategorie

7 nejúčinnějších cviků pro krásné ruce, ploché bříško i pevný zadek!

7 nejúčinnějších cviků pro krásné ruce, ploché bříško i pevný zadek!

Chcete mít hezky vytvarované tělo? Začněte co nejdříve s posilovacími cviky, které opravdu fungují. Zacvičte si je doma podle videa s fitness trenérkou. … celý článek

Video se připravuje ...