Kdo jí pozdě večer, ten přibírá na váze. O tom většinou nikdo nepochybuje. Některé poslední výzkumy ale tenhle fakt ale zpochybňují. Nezáleží na tom, v kolik hodin člověk jí, ale kolik toho sní.
Jak si tedy v restauraci poradít se slavnostní večeří? Máme pro vás pár zaručených triků:
- Hodně mluvte, méně jezte, často se smějte.
- Dobře si vybírejte, s kým vyrazíte. Pak pro vás nebude problém téhle radě dostát.
- Objednejte si pro začátek nízkokalorický předkrm, který vám zažene hlad, vývar nebo salát.
![](https://1884403144.rsc.cdn77.org/foto/dzusy-piti-napoje/Zml0LWluLzQ1MHg0NTAvZmlsdGVyczpxdWFsaXR5KDg1KTpub191cHNjYWxlKCkvaW1n/1363621.jpg?v=0&st=676D9J2s0Vq4uLKwi1VzT9-OJq9fcoxcbgRiM5Vestw&ts=1600812000&e=0)
- Na vidličku (nebo lžíci) nabírejte jen malá sousta a dlouho je žvýkejte.
- Mezi sousty občas odložte příbor.
- Často si dejte doušek vody.
- V klidu si vychutnávejte i to, jak jídlo vypadá.
- Opakujte si: Jez pomalu. To ostatně platí i mimo restauraci…
- U každého chodu nechte na talíři malý (ale přece) zbytek.
- Pokud alkohol oslabuje vaši vůli, tak se ho raději zřekněte.
Vyzkoušejte to, vážně to funguje. V příjemné společnost vám to navíc půjde samo. Strávíte krásný večer a žádné výčitky svědomí vám ho nepokazí.