Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Drew Barrymore hubne díky zelenému koktejlu: Propadla mu už nejedna hvězda!

12. listopadu 2013 | 07:00

Herečka a nastávající maminka druhého potomka je velkou vyznavačkou organických smoothie, které si dává ráno místo snídaně i během dne. Oblíbila si hlavně tzv. zelené smoothie, kterému propadla nejedna celebrita a dokonce jej popíjel ve filmu i Iron man Robert Downey jr.

Je nutno říci, že zelené smoothie, které tak miluje herečka Drew Barrymoore (38), Britney Spears nebo Rosie Huntington-Whiteley, chutná mnohem lépe než vypadá a je důležité prvotní odpor k břečce v barvě žabince, překonat.

Zelené smoothie chutná i Rosie Huntington-Whiteley
Autor: Twitter.com
Proč na něj nedají hvězdy dopustit?

Koktejl je plný vitamínů a minerálů, má nízký obsah kalorií a zároveň dodává tělu důležité enzymy a díky tomu je dobře stravitelný a napomáhá správné funkci trávení. Navíc má tento zelený zázrak detoxikační účinky, takže dokáže odbourávat volné radikály v těle a pozitivně ovlivňovat zdraví.

Nápoj je ideální nejen ráno, pro nastartování organismu, ale také po cvičení, kdy dokáže doplnit tělu potřebné živiny, které ztratilo při sportu.

Celebrity milují zelené smoothie
Autor: Profimedia.cz
Drew navíc tvrdí, že díky tomuto zelenému smoothie už nemá vůbec chuť na sladké a když potřebuje, jednoduše s ním zažene i hlad.

Soothie podle Kimberly Snyder
Autor: Shutterstock.com
Příprava téhle zelené dobroty je jednoduchá:
Zářivé zelené smoothie pro 1 osobu
1 malý římský salát
3-4 stonky celeru
½ svazku čerstvého špenátu
1 oloupané jablko
1 oloupaná hruška
1 banán
1 šálek vody
Šťáva z půlky citronu
Koriandr
Petržel

Jablko a hrušku zbavte jádřinců a nakrájejte společně s banánem na kousky. Špenát a římský salát opláchněte a natrhejte na kousky, které přidejte společně s ovocem a ostatními ingrediencemi do mixéru. Umixujte do hladkého smoothie a podávejte vychlazené.