Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Březen: Měsíc zdravých zubů proběhl letos již po dvacáté

30. března 2015 | 00:00
Prezentace klienta |

Měsíc zdravých zubů je veřejná zdravotní iniciativa společnosti Colgate, jejímž cílem je každoročně upozorňovat na důležitost ústního zdraví a vzdělávat veřejnost v oblasti prevence a ústní hygieny. Letos se nesl v duchu hesla: „Usilujme o zdravější úsměv“. Vzhledem k tomu, že téměř jedna čtvrtina Čechů si myslí, že zubní kazy jsou nevyhnutelnou součástí lidského života, ačkoliv ve skutečnosti jim můžeme účinně předcházet, ukazuje se edukace veřejnosti jako nezbytná.

Zubní kaz je nejčastějším chronickým onemocněním na světě - postihuje celkem 80 % populace. V České republice trpí zubním kazem téměř polovina pětiletých dětí a mezi mladistvými jsou to skoro dvě třetiny. Správná technika čištění zubů, důsledná pravidelnost a preventivní prohlídky a kvalitní prostředky ústní hygieny nás přitom mohou uchránit před mnoha komplikacemi.

Měsíc zdravých zubů volně navázal na Světový den ústního zdraví (20. března), který v roce 2008 založila Světová organizace zubních lékařů (eng. World Dental Federation, zkr. FDI). Jeho cílem je každoročně zvýšit povědomí veřejnosti o zubní hygieně a jejím vlivu na fyzické a duševní zdraví, jakož i zlepšit stav orálního zdraví ve společnosti.

Autor: Colgate-Palmolive

Výroční 20. ročník Měsíce zdravých zubů byl letos jedinečný také díky nedávno představené průlomové novince, zubní pastě Colgate® Maximum Cavity Protection. Její inovativní receptura založená na směsi flouridu, argininu a uhličitanu vápenatého dokáže zastavit a remineralizovat raná stádia zubního kazu až o 50 % lépe a snížit nebezpečí tvorby nových kazů o 20 % více ve srovnání s běžnou fluoridovou zubní pastou*.

Colgate® Maximum Cavity Protection

Colgate® Maximum Cavity Protection s technologií neutralizace cukerných kyselin je revoluční zubní pasta – výsledek osmiletého intenzivního klinického výzkumu prováděného společností Colgate-Palmolive. Složení zubní pasty neutralizuje kyseliny, které způsobují bakterie rozkládající cukry, ještě předtím, než kyseliny poškodí zubní sklovinu. Jedná se o jedinou zubní pastu na trhu, která dokáže eliminovat vznik raného zubního kazu až o 50 %, nebo mu dokonce zcela zabránit. Dostupná je ve třech variantách:  Fresh Mint, Whitening a také Junior – speciálně pro děti starší sedmi let.