Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Zataženo, déšť 16°C

Chtěly byste dítě a nedaří se vám? Odborník vám poradí!

27. března 2014 | 00:00
Prezentace klienta |

Víte, že křivka plodnosti mužů i žen prudce klesá? Jak si nechat preventivně zmrazit pohlavní buňky a zajistit si tak do budoucna možnost mít dítě? Na co si dát pozor při volbě umělého oplodnění? Co je to social freezing?Máte spoustu otázek a nevíte, koho se zeptat? Náš odborník vám poradí!

Na vaše otázky odpovídá zástupce Centra asistované reprodukce ISCARE.

Dobrý den, pokud se rozhodnu pro zmražení vajíček, co tomu bude předcházet? Popřípadě kolik jich odeberete a kolik taková záležitost stojí?(janička)
U žen probíhá celý proces social freezing zhruba měsíc. Po první konzultaci, gynekologickém vyšetření a odběru krve v Klinickém centru ISCARE, určí lékař dávkování podkožních injekcí, které si žena sama aplikuje obvykle po dobu jednoho týdne. Tyto injekce umožní dozrání většího počtu vajíček ve vaječnících. Následně lékař po ultrazvukové kontrole určí termín odběru vajíček. Samotný odběr probíhá 10. - 12. den cyklu v krátkodobé celkové narkóze (cca 10 min). Obvykle jsou po dvou hodinách od výkonu ženy propuštěny domů s informací o průběhu výkonu a počtu získaných vajíček. Následující den již mohou být ve škole či v zaměstnání a pouze si zavolají do laboratoře pro informaci o počtu zamražených vajíček. Ceny se dozvíte v našem ceníku: http://www.iscare.cz/cenik_ivf.html, pro podrobnější informace bych doporučoval navštívit naše centrum. Rádi Vás přivítáme v našem centru asistované reprodukce ISCARE, Budova Lighthouse 1. patro, Jankovcova 1569/2c, Praha 7. Pro objednání můžete volat přímo sestřičky IVF na tel 420 234 770 279, které Vám i rády poradí v případě dotazů.
Autor: profimedia.cz
Dobrý den, zajímalo by mně jak probíhá vyšetření spermatu a pak to zamražení?(Tomáš)
Vyšetření je hrazeno pojišťovnou a lze ho provést v centrech zabývajících se asistovanou reprodukcí po 3-4 denní pohlavní abstinenci. Žádanka od obvodního lékaře by byla výhodou, ale v případě, že nebude k dispozici, vyšetření můžeme i tak provést. Spermie můžete dát přímo na místě nebo je může přinést za určitých podmínek z domova (do 13:00 hod ve sterilní nádobce, kterou obdrží od sester IVF u nás v centru). K předání spermatu je nutná identifikace (s sebou kupř. občanský průkaz nebo pas). Vyšetření (spermiogram) je hrazeno pojišťovnou, ale samotné mražení je dle oficiálního ceníku za 3500 Kč (na 3 roky) a je spojeno s odběrem STD (pohlavně přenosné choroby). Rádi Vás přivítáme v našem centru asistované reprodukce ISCARE, Budova Lighthouse 1. patro, Jankovcova 1569/2c, Praha 7. Pro objednání můžete volat přímo laboratoř 420 234 770 283, kde Vám i poradí v případě dotazů.

Přispívá na zmražení spermií a vajíček pojišťovna, když je to teď takové téma? Kolik se vlastně jednorázově odebírá vajíček na zmražení a jaká je cena? Děkuji(marcela)
IVF cyklus je u pojištěnců hrazen za určitých podmínek (věk do 39-40 dle pojišťovny (VZP 40), počet transferovaných embryí atd.) a to pouze čtyřikrát za život ženy. Nicméně některé laboratorní metody si hradí pacienti sami, jak muži, tak ženy. Přikládám odkaz na oficiální ceník našeho centra http://www.iscare.cz/cenik_ivf.html.

Více odpovědí na vaše otázky naleznete ZDE!