Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Vicemiss Michaela Štoudková zhubla o 33 kg: Tohle je recept jejího úspěchu!

Vicemiss Michaela Štoudková zhubla 33 kg: Tohle je recept jejího úspěchu!
6. února 2023 | 06:00

Loni se stala maminkou holčičky Zoe. Během těhotenství přibrala více než třicet kil. Ta ale za půl roku shodila. Co pro to musela udělat?

Jídelníček si tvořila sama

Tento způsob hubnutí není rozhodně pro každého. Michaela Štoudková, vicemiss roku 2005, se živí jako modelka, je veřejnosti na očích, a proto najela hned od začátku na hodně striktní jídelníček. „Začala jsem hubnout sama, vím, jak se správně stravovat, takže jsem dbala na zdravý životní styl. Ze začátku jsem dva měsíce dodržovala bezsacharidový režim, vařila si zeleninu a maso. Jídelníček jsem si udělala úplně sama. A začala jsem chodit s kočárkem ven, ze začátku pět kilometrů a pak deset. Také jsem si našla trenérku, která za mnou dojížděla třikrát týdně,“ vypráví.

Nespokojená s tělem

„S třiceti kily navíc jsem se vůbec dobře necítila. Už proto, že jezdím v létě na wakeboardu, kde jsem v plavkách. Taky se stále věnuji modelingu. A chtěla jsem nosit věci, které mám ve skříni. Když člověk nezačne hubnout hned, tak si zvykne a už se těžko do toho donutí,“ říká.

Cvičení prokládá během

Do karet Michaele Štoudkové hrálo i to, že malou Zoe nekojila a dcera přešla na umělou stravu. Rychlejší hubnutí v době kojení má totiž za následek uvolňování některých škodlivých látek a ty se pak mohou dostávat do mateřského mléka. I tak její shazování kil ze začátku snadné rozhodně nebylo. „Začínala jsem proto pomalu. Po čase jsem zkusila takzvané EMS tréninky (aktivují celé tělo pomocí slabých elektrických impulzů) s další trenérkou, kterými jsem prokládala jiné cvičení. Přidala jsem běhání,“ prozrazuje Michaela. Po prvních úspěších se ale shazování kil zastavilo. „Zjistila jsem, že málo jím, a tělo si tedy vše ukládalo a nechtělo hubnout. Pak se to ale srovnalo,“ uzavírá. Poté, co shodila, se snaží svou postavu udržet a úspěšně se jí to daří.

Video se připravuje ...
Někdejší královna večírků Štoudková je těhotná! Kila jí změnila k nepoznání • VIDEO: Markéta Reinischová

Jídelníček na den

Snídaně: Žitný chleba s avokádem, vejcem a paprikou

- 80 g žitného chleba, 50 g žervé, 60 g červené papriky, 1/2 zralého avokáda, 1 vejce

Nejprve si udělejte volské oko, připravte plátek chleba s žervé, nakrájejte avokádo a papriku.

Svačina: Banánovo-mangové smoothie se špenátem a kokosovým mlékem

- 120 ml kokosového mléka, 1 velký zralý banán, 1 mango, 50 g špenátu

Všechny ingredience rozmixujte dohladka a podávejte.

Oběd: Poke bowl s lososem

- 150 g lososa, 2 lžíce sójové omáčky, 1 lžíce sezamového oleje, 1/2 avokáda, 1/2 salátové okurky, 1 hrnek sushi rýže,1 lžíce černého sezamu,1 jarní cibulka

Lososa pokrájejte na tenké plátky a naložte do marinády ze sójové omáčky a sezamového oleje. Nechte chvíli odpočívat v ledničce. Nasekejte jarní cibulku, avokádo nakrájejte na plátky, salátovou okurku pokrájejte na kolečka. Do misky přidejte uvařenou sushi rýži a naskládejte na ni všechny připravené suroviny. Zasypte lžící černého sezamu.

Svačina: 1 jablko

Večeře: Zapečené lilky

- 2 lilky, mořská sůl, olej, 600 ml suga, 200 g mozzarelly, bazalka na ozdobení, kvalitní pečivo

Lilky nakrájejte na 1cm kolečka a osolte je. V pánvi je na oleji osmažte po obou stranách dočervena. Do zapékací nádoby nalijte část omáčky, na ni rozložte lilky, poklaďte mozzarellou a zalijte další částí omáčky. Pečte v troubě předehřáté na 175 °C přibližně 15 minut, až se sýr rozpustí. Podávejte s pečivem.

Další recepty

Oblíbený oběd: Falešné mleté na olivovém oleji

Potřebujete:

- 150 g mletého masa (například hovězího), 1 šalotku, 1 stroužek česneku, 1 lilek, 1 cuketu, 2 lžíce ajvaru, mozzarellu, olivový olej, sůl, pepř

Na pánvi nejprve osmažte šalotku a česnek na olivovém oleji, poté přidejte maso. Vše promíchejte a orestujte, přidejte dužninu z lilku a cukety, vložte na kousky nakrájenou mozzarellu, dochuťte ajvarem. Vše lehce smíchejte a podávejte.

Dietní večeře: Proteinový chleba s tofu a krůtí šunkou

Potřebujete:

- 2 vejce natvrdo, 5 cherry rajčat, 4 ředkvičky, hrst pekanových ořechů, rukolu, tofu, balzamico, 2 ks proteinového chleba, krůtí šunku

Nakrájejte rajčata, ředkvičky, do misky přidejte rukolu, rozpůlené ořechy a vše zakápněte balzamikem. Na chleba namažte rozmixované tofu, krajíce chleba ozdobte plátkem krůtí šunky a vejcem. Dobrou chuť!

Další zajímavé články naleznete v tištěném Blesku pro ženy. Zakoupit si ho můžete na vašich oblíbených stáncích nebo na iKiosku ZDE.

Autor: Lucie Ulmanová
Video se připravuje ...