Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Jak vypadat skvěle za 2 týdny? Takhle to dělá královská rodina!

Jak vypadat skvěle za 2 týdny? Recept podle nutriční specialistky, kterou si oblíbila královská rodina
20. října 2022 | 06:00

Nutriční specialistka Gabriela Peacock pochází z Pardubic, je maminkou tří dětí a radí s výživou členům britské královské rodiny. Jaký má recept na to, vypadat skvěle za tak krátkou dobu?

Gabriela Peacock (43) je bývalá úspěšná modelka a nyní žije a pracuje v Londýně jako nutriční specialistka. Její recept na štíhlou postavu vypadá jednoduše. „Je důležité udržet jídelníček v balancu. Držím přerušovaný půst. Praktikuji ho třeba tři čtyři dny v týdnu a o víkendu jím všechno. V mé nové knize Úžasnější za 2 týdny jsou dva druhy půstu, každý si vybere ten, který bude vyhovovat jeho životnímu stylu,“ říká Gabriela Peacock.

A co tedy dělat, když potřebujete rychle zhubnout? „Z letitých zkušeností vím, že k tomu, abyste dosáhli svých cílů, nemusíte dělat velké změny. Všichni jsme v dnešní době tak zaneprázdnění – cestováním, prací, výchovou dětí – že chceme-li se cítit fantasticky, musíme hledat jednoduché a proveditelné způsoby, jak toho docílit,“ vysvětluje Gabriela Peacock, která ve své knize seznamuje čtenáře s tím, jak na to. Přinášíme vám menší ukázku, na co se zaměřit, aby to šlo jako po másle.

Video se připravuje ...
Přítelkyně královské rodiny Gabriela Peacock: Úžasnější za 2 týdny! • VIDEO: Markéta Reinischová

Jak na to?

Vyberte si plán, který funguje

Většina diet, dokonce i těch opravdu hloupých, bývá celkem úspěšná v dosažení počáteční redukce hmotnosti, ale to opravdu postrádá smysl. Rychle zhubnout může každý, ale pokud nehubneme bezpečně nebo hubneme bez porozumění zdravé výživě a fungování těla, shozená kila se vesměs stejně rychle vrátí. Rychlé hubnutí je neudržitelné. To, co jíme, bychom si měli užívat, ne se toho bát.

Vařené, syrové, nebo mražené?

Kolem toho, zda a jaké potraviny je lepší jíst syrové a které vařit, panuje občas zmatek. Platnou zásadou je jíst sezonně a úpravu kombinovat – víc syrových potravin během teplejších měsíců a těch tepelně zpracovaných v chladnějším období. Zatímco některé úpravy, například vaření ve vodě, nutriční hodnoty poškozují, vaření v páře může důležité živiny, antioxidanty a vitaminy podpořit a učinit lépe využitelnými.

Zaměřte se na to, co jíte

Seznamte se s důležitostí živin, s tím, jak fungují, kde je najít a jak je nejlépe konzumovat. Cílem je dosáhnout toho, že budete přímo nabití energií, veselí, hormonálně vyrovnaní, budete dobře spát a dosáhnete takové hmotnosti, která je pro vás ta pravá.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.

Autor: Lucie Ulmanová
Video se připravuje ...