Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Chcete rychle zhubnout o pár kil? Pomohou vám jablka!

jablečná dieta
13. září 2022 | 06:00

Možná chcete po létě zase najet do zdravějších kolejí a odlehčit stravu po všech těch grilovačkách, zmrzlinách i piknicích. Víme, jak na to!

Ne že byste teď musela nutně žít jen ze vzduchu a jablek, ale střídmější jídlo spolu se zeleninou a ovocem vám trochu srovná režim. Nefunguje dlouhodobě na hubnutí, i když po třech dnech dvě kila mít dole můžete. Každopádně to zkuste třeba jako start pro další rozumné hubnutí. Jablečná dieta je totiž krátkodobou záležitostí založenou především na konzumaci jablek, později i s doplněním o některé druhy zeleniny, jiného ovoce, libového masa, nízkotučných mléčných výrobků a dalších rostlinných surovin a potravin. K tomu se pije voda a čaj. Ale…

…na druhou stranu je třeba počítat s tím, že:

• Dieta je zaměřena pouze na jablka, což může způsobit pocity hladu, ani přidání dalších surovin v dalších dnech neznamená výraznější zpestření.

• To, že přijímáte příliš málo kalorií, má za následek celkové oslabení těla, dostavuje se během tří dní únava i podrážděnost.

• Dostanete do sebe dost vitaminů, ale velmi málo bílkovin, sacharidů, tuků a vlákniny, což je z dlouhodobého hlediska chyba.

• Proto je dobré si ji dát jen jako startovací program na nejvýše tři dny.

Video se připravuje ...
Od dětství jsem slýchala, že jsem tlusté prase, sebevědomí jsem si dodávala střídáním parterů • VIDEO: Videohub

1. den

Konzumujte ke snídani, na svačinu, oběd, svačinu i večeři pouze jablko. Jablka můžete jíst celá, nastrouhaná, dochutit skořicí či jablečným octem. K tomu pijte čistou vodu, případně neslazený čaj.

2. den

Můžete si přidat i některé jiné druhy ovoce, popřípadě zeleninu, udělat si čerstvý fresh či salát…

3. den

Přidávejte rostlinné a živočišné bílkoviny. Na oběd či večeři můžete přidat bílé kuřecí maso a nízkotučné sýry, ke snídani bílý jogurt a celozrnné pečivo. Nezapomínejte samozřejmě stále konzumovat jablka během celého dne a pít vodu.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.

Autor: bla
Video se připravuje ...