5 kombinací jídel, kterým byste se měli raději vyhnout
Existují potraviny, které se k sobě nehodí, i když jsou obě zdravé a společně zatraceně dobré! Ne vždy jsou ale chutné věci to pravé ořechové pro naše zdraví. Jaká rizika s sebou nesou ty nejoblíbenější kombinace jídel ze všech?
1. Vajíčka se slaninou
Většina lidí snídá oblíbená vajíčka se slaninou, už ovšem nevědí, že to není pro jejich zdraví příliš vhodné. Vejce jsou stejně jako slanina zdravé, protože mají vysoký obsah bílkovin, když se ale smíchají dohromady, může to vést k problémům s trávením. Jakmile totiž sníte dvě potraviny s vysokým obsahem bílkovin najednou, může vašemu tělu chvíli trvat, než to všechno stráví. Zkuste proto raději nahradit slaninu nějakým sacharidem, nejlépe celozrnným pečivem.
2. Hamburger s hranolky
Oblíbený burger s hranolky se ve skutečnosti nepovažuje za ideální kombinaci. Odborníci na výživu říkají, že je mnohem zdravější objednat si dva hamburgery místo jednoho s hranolky. Díky tomu se můžete cítit déle sytí, protože přijímáte více bílkovin, přijmete méně kalorií a snížíte počet sacharidů. Objednáním dvou hamburgerů můžete mít také více pod kontrolou hladinu cukru v krvi.
3. Jogurt s ovocem
Ovoce je nejzdravější samotné! Při smíchání s jinými potravinami, jako je jogurt, můžete tak tělu způsobit kyselý a nestravitelný pocit v žaludku. Pokud chcete svému jogurtu dodat sladkou chuť, zkuste přidat například skořici. Ta má mnoho blahodárných účinků na lidské srdce a také snižuje hladinu cholesterolu.
4. Mléko a pomerančový džus
Pití mléka a pomerančového džusu k snídani může žaludek podráždit. Pomeranče totiž obsahují kyseliny, které mohou mléko srazit. Budete mít tedy těžký žaludek, a to vám ráno rozhodně znepříjemní. Toto nepohodlí může trvat až šest hodin a někdy vede až k nadýmání i pálení žáhy.
5. Pití při jídle
Ačkoliv se může zdát pití vody během jídla normální, může to mít řadu zdravotních rizik. Pokud zapíjíte každé sousto, množství slin ve vašich ústech klesá a tím se ztěžuje celý proces trávení. Voda smíchaná s jídlem dále způsobuje překyselení žaludku i nepříjemný pocit těžkosti.