Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

9 bylinek pro lepší trávení: Vyznáte se v léčivkách? Otestujte své znalosti

Vyznáte se v bylinkách?
5. září 2022 | 06:00

Ten nepříjemný pocit po jídle, kdy pálí žáha, tlačí plný žaludek, břicho je jako nafouknutý balon... Poruchy trávení zná téměř každá z nás a někdy dokážou pěkně potrápit. Víte, jak s nimi bojovat?

Babských rad a tipů, jak ulevit zažívání, je několik. Šálek mátového čaje nebo fenyklové či lékořicové bonbony, jedlá soda a podobně. Každá má svůj osvědčený lék na zažívací potíže. Zkoušela jste ale někdy samotné bylinky? Jejich síla je skutečně mocná a mnohdy dokážou vyřešit více zdravotních problémů najednou. Které bylinky to jsou?

Iberka hořká

Původem pochází z oblasti Pyrenejí. Není ceněna jen pro svoje blahodárné zdravotní účinky, ale i co se týče okrasy. Kvete totiž drobnými bílými květy od jara do léta. Obsahuje velké množství flavonoidů a glukosinolátů, extrakt z této bylinky pomáhá podporovat přirozené pohyby trávicí soustavy.

Trápí vás nadýmání? I s tímto problémem vám bylinky pomohou >>>

Video se připravuje ...
Bylinky proti nadýmání • VIDEO: Videohub

Andělika lékařská

Všechny části této bylinky mají silně aromatickou vůni a nahořklou chuť. Při potížích s trávením se nejčastěji používá extrakt z kořene. Ten pomáhá zmírňovat křeče tím, že uvolňuje stažené svaly trávicího traktu.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.

Autor: bla
Video se připravuje ...