Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

7 zázračných afrodiziak z přírody, která vám zaručeně vrátí chuť na sex

Afrodiziaka
19. srpna 2021 | 06:00

Je u vás poslední dobou věta „teď ne, bolí mě hlava“ na denním pořádku? Máte tisíc chutí na dobroty v lednici, ale ani jednu na laškování s partnerem? Naše bylinkářka Markéta Janďourková vám poradí sedm přírodních tipů, jak zvítězit nad ztrátou libida.

Video se připravuje ...
Kila pod kontrolou: Proč potřebujeme vitamin D? • VIDEO: Blesk pro ženy/Filip Kopecký

Petržel

Tajemství petržele hojně využívali skotští gentlemani v období mezi válkami. Žvýkali čerstvý syrový kořen petržele, aby povzbudili svou mužskou sílu. Dnes již víme, že za tyto účinky petržel vděčí rostlinným hormonům, které při její konzumaci přijímáme z účinné látky apiinu – ten je obsažen nejen v petrželi, ale například i v celeru a v kopřivě.

Tip: Tenký plátek celozrnného chleba potřete máslem a bohatě posypte čerstvou nasekanou petrželí.

Vanilka

Již v dobách Aztéků byla vanilka považována za silné afrodiziakum. Hojně si ji dopřávali muži právě pro povzbuzení chuti k radovánkám a k posílení svých mužských schopností.

Tip: Dopřejte si spolu se svým milým jednoduchý, avšak účinný dezert – dva kopečky vanilkové zmrzliny přelijte rozpuštěnou vysokoprocentní čokoládou a podávejte. Čokoláda účinky vanilky ještě umocní.

Brambory

Tyto pro nás obyčejné a běžné hlízy jsou bohaté na rostlinné hormony, které dokážou postavit naše libido do latě. Stačí je jen dostatečně často pojídat – a to pokud možno šetrně uvařené na páře.

Tip: K takto uvařeným bramborám si připravte dip ze čtyř lžic zakysané smetany, trochy soli, pepře a dvou lžic nasekaného libečku. I ten platí za silné afrodiziakum.

Pokračování článku s tipy na nejlepší přírodní afrodiziaka čtěte na webu Mojezdraví.cz. 

Video se připravuje ...