Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Přepadlo vás nachlazení těsně před dovolenou? Víme, jak s ním co nejrychleji zatočit

Nachlazení
22. července 2021 | 06:00

Je to k vzteku. Celý rok se těšíte na to, až se natáhnete na sluncem zalité pláži a užijete si zaslouženou dovolenou, ale těsně před odjezdem to přijde: rýma, kašel, bolesti hlavy… Jste zkrátka nachlazení. Poradíme vám, jak se dát rychle do kupy, abyste si své letní radovánky mohli naplno užít.

Onemocnět chvilku před dovolenou je velmi nepříjemné, ale děje se to častěji, než si lidé myslí. Vaše letní dobrodružství kvůli tomu ale naštěstí nemusí hned skončit. Naopak – když vyzkoušíte naše šikovné triky, budete se už za pár dní moct válet na pláži v Řecku nebo budete třeba mířit na vrchol Machu Picchu.

Nemoc si nepřipouštějte

Pokud se při přípravách na dovolenou snů začnete cítit špatně, nepanikařte. Když se budete na své zdravotní potíže soustředit, mozek se „přepne“ na režim, v němž bude mnohem víc vnímat riziko propuknutí choroby, a tím si ji i sami podvědomě vyvoláte.

Video se připravuje ...
Potřebujeme vždy na nemoci antibiotika? Kdy je tedy nebrat? • VIDEO: Videohub

Odpočiňte si

Lidé si obecně myslí, že odpočinek je přesně to, kvůli čemu na dovolenou jezdí. Částečně je to samozřejmě pravda, ale důležité je, abyste i před ní načerpali dostatek energie na změnu prostředí, kterou může vaše tělo nést všelijak. Proto před dovolenou hodně spěte a odpočívejte. Organismus tak bude účinněji bojovat proti nejrůznějším infekcím.

Další tipy na rychlé uzdravení krok za krokem najdete v pokračování článku na webu Mojezdraví.cz

Autor: Marie Bezděková
Video se připravuje ...