Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Markéta Konvičková: Rakovinu beru zpětně jako zkoušku, kterou jsem zvládla na jedničku

2. září 2020 | 06:00

Vysoký krevní tlak, vypadávání vlasů a otoky. Přesně s těmito potížemi se zpěvačka Markéta Konvičková (26) potýkala, než lékaři přišli na to, kde je problém. Jak nemoc porazila a co ji drželo nad vodou?

Nedávno jste se musela vypořádat s vážnou nemocí. Navíc jste o ní ani nevěděla...

Původně jsem šla na „běžnou“ operaci cysty, diagnózu jsem se dozvěděla až po operaci z histologie, kde mi zjistili vzácný nádor, karcinoid vaječníku. Tělo ale už osm měsíců před operací dávalo signály, že něco není v pořádku. Přišla jsem o vlasy, otékala jsem, měla vysoký tlak a nechápala, proč se to děje. Zpětně to celé beru s úsměvem jako zkoušku, kterou jsem zvládla na jedničku. Naštěstí jsem nemusela podstoupit žádnou jinou léčbu kromě operace.

Přehodnotila jste žebříček hodnot?

To jsem dělat nemusela. Nikdy bych nevyměnila kariéru za rodinu a zdraví. To je i důvod, proč jsem zůstala věrná Moravskoslezskému kraji a neodešla do Prahy. Po deseti letech v šoubyznysu jsem si řekla, že je na čase si odlehčit, připravit se v klidu na státnice a naučit se říkat ne. Najednou i moje tělo vydechlo, začalo více odpočívat... A objevily se všechny ty příznaky.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.

Autor: Jitka Janoušková
Video se připravuje ...