Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C

Vyzkoušeno na vlastní kůži: Jak probíhá kraniosakrální terapie a co dokáže vyřešit?

...
3. července 2020 | 06:00

Aby naše zdraví správně fungovalo, musí být tělo i mysl v dokonalé rovnováze. Pokud je narušena, mohou se začít objevovat různé tělesné či mentální potíže. Do potřebné rovnováhy vás může dostat kraniosakrální terapie. Ještě jste o ní neslyšeli? Vysvětlíme vám, jak probíhá a jaké zdravotní potíže dokáže vyřešit.

Pojem kraniosakrální terapie může na první dobrou znít trochu tajemně. Za tímto názvem se však ukrývá poměrně moderní terapie, jejíž propagátoři věří, že se může stát lékem na celou řadu neurologických potíží. "Kraniosakrální terapie je léčebná metoda, která pomáhá při fyzických, nervových a psychických problémech. Terapie je založena na sledování a srovnávání kraniosakrálního pulzu, který má svůj vlastní tep. Jedná se o tok mozkomíšního moku, který proudí přes páteř až do celého těla," říká terapeutka Jana Greifová, která se kraniosakrální terapií zabývá.

Kraniosakrální terapie (CST) je varianta osteopatie, tedy systému, který se snaží léčit mechanické poruchy kosterní soustavy. Zakladatel tohoto netradičního léčebného přístupu doktor John E. Upledger objevil, že mezi lebkou a pánví pulzuje v páteřním kanálu energie ve formě mozkomíšní tekutiny. K zablokování volného průtoku moku může dojít v oblasti mozku i míchy. Cílem terapie je tedy zharmonizovat tuto pulzující energii, a tím dosáhnout rovnováhy a stimulovat sebeléčebné schopnosti organismu.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.

Autor: Aneta Valešová
Video se připravuje ...