Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Bolí vás při sexu hlava? Víme, co máte za problém!

8. května 2018 | 06:00

"Dnes ne, miláčku, bolí mě hlava." Říká se, že tuto klišé větu používají ženy ve chvíli, kdy nemají chuť na sex. Pravdou ale je, že se pokaždé nemusí jednat o výmluvu. Co bolest hlavy při pohlavním styku může znamenat?

Bolesti hlavy a krku se mohou samozřejmě projevovat během celé doby pohlavního styku. Někdy se ale objeví velmi náhle před či během orgasmu. Bohužel není zatím moc jasné, co bolesti hlavy při sexu přesně způsobuje. Vědci ale usuzují, že v některých případech mohou zmiňované problémy souviset s prodlužováním krevních cév a zvyšováním krevního tlaku během pohlavního styku.

Bolest může být spojena i se svalovými kontrakcemi v hlavě a na krku, ke kterým může dojít před orgasmem. Pokud jste navíc k migrénám náchylní, můžete mít větší riziko jejich výskytu i při „příjemných aktivitách“.

Kdy jít s bolestí hlavy k lékaři?

Bolesti hlavy spojené se sexem mohou pořádně otrávit chvilky vzájemného souznění. Jak se jich ale vyvarovat? Pozor, důležitá informace: Pokud vás náhle při sexu začne bolet hlava a jedná se o první takový stav, který jste u sebe kdy zaznamenala, je dobré vyhledat lékaře, který může zjistit, co bolesti způsobuje. Zda se nejedná o symptom nějakého závaznějšího problému, jako je například aneurysma.

Lékař vždy musí pátrat po příčině problémů a podle toho předepsat ať již léky na vysoký krevní tlak nebo na migrénu. Podle jejich typu je pak můžete užívat pravidelně či jen před milováním. Lékař vám může nabídnout i klasické léky proti bolesti.

Co to je aneurysma?

Vraťme se ale ještě ke zmíněnému pojmu aneurysma. Že nevíte, co to je? Jedná se o takzvanou výduť dutého orgánu a u pacienta se může vyvinout jako důsledek některých předchozích onemocnění, jako jsou například syfilis či infarkt. Faktem zůstává, že u některých pacientů je aneurysma vrozené, zde je prevence velmi problematická.

U řady pacientů se ale s komplikacemi dá bojovat. Rozhodně je velmi důležité dbát na pravidelný pohyb, takže návštěva fitness centra je na místě. Samozřejmě byste měla dodržovat i pravidelný a hlavně vyvážený jídelníček. Aneurysma ale můžou způsobit i přílišné kouření či stres. Měla byste si také udržovat ke své výšce přiměřenou tělesnou váhu.

Jak nemoc propukne, se dozvíte na webu Mojezdravi.cz

Autor: Daniel Mareš
Video se připravuje ...