Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

7 ranních rituálů opravdu úspěšných lidí: Dělejte to jako oni!

  • 14. srpna 2017 | 06:00

    Pro některé ráno možná není tou nejpříjemnější částí dne. Jsou však způsoby, jak mu přece jenom přijít na chuť. Jaké to jsou? Jak si udělat ráno příjemnější a připravit se tak na další skvělý den?  

  • Věci si chystejte večer

    Autor: istock.com

    Kdo je připraven, není překvapen! Ať už máte ráno důležitou schůzku nebo se chystáte jenom cvičit, všechny věci si nachystejte předem. Vyhnete se tak rannímu stresu a nebudete se muset bát, že jste na něco zapomněli. A ještě k tomu si budete moct trošku přispat. To zní dobře, ne? 

  • Vstávejte brzo

    Autor: istock.com

    Občas je těžké vstát, když budík zavelí. Přece jenom se nám z teplé postele vůbec nechce. Brzké vstávání má však mnoho výhod. Lidé, kteří vstávají brzy, stihnou mnohem víc věcí a podle vědců jsou šťastnější, veselejší a produktivnější! Zkuste se nastavit na režim ranního ptáčete. Přispat si můžete o víkendu. 

  • Po probuzení pijte

    Autor: ilustrační foto: Shutterstock

    Sklenice čisté vody vypitá ještě před snídaní má blahodárné účinky na naše zdraví. Naše tělo je po několikahodinovém spánku dehydratované, a je proto důležité doplnit tekutiny. Pokud do čisté vody přidáte ještě citron, výrazně to zrychlí váš metabolismus. Pitný režim dodržujte však po celý den. Předejdete tak bolestem hlavy nebo únavě.

     

  • Nezapomínejte na snídani

    Autor: Shutterstock.com

    Snídaně je základ dne a bez ní byste neměli vycházet z domu. Během spánku se naše tělo regeneruje, nepřijímá žádné živiny, a tím pádem nemá žádnou energii. Je důležité si na ranní jídlo udělat čas, protože tak získáte sílu na celý den. Budete odolnější a únava vás jen tak neskolí. 

  • Pusťte si hudbu

    Autor: istock.com

    Nic vás nemůže naladit lépe než veselá píseň. Dodává energii, zlepšuje náladu a mnohdy ovlivňuje naši výkonnost. Ne nadarmo mají skoro všichni běžci sluchátka. Při chystání snídaně si pusťte váš oblíbený playlist a nechte se strhnout rytmy písniček. Uvidíte, že se vám do práce půjde mnohem lépe.

  • Dejte si kafe

    Autor: istock.com

    Bez kávy si většina z nás svůj život neumí představit. Nejenomže nás nabije energií, když to zrovna potřebujeme, ale díky ní se nám také zlepší nálada, zvyšuje soustředěnost a podporuje trávení. Navíc tento zázračný nápoj obsahuje užitečné antioxidanty, které mají blahodárné účinky na naše tělo. Jen to s ní moc nepřehánějte, potřebujete v noci přece usnout. 

  • Nepropadejte panice

    Autor: istock.com

    Ačkoliv nám život do cesty občas přinese překážky, je důležité nepropadat panice a zkusit vše řešit v klidu. Stres je náš velký nepřítel, který dokáže podkopávat nohy a může navíc ovlivnit náš zdravotní stav. Zkuste odplavit stres pohybem, choďte na procházky a vyhýbejte se lidem, kteří ve vás stres vyvolávají. Myslete hlavně pozitivně, protože všechno se vždycky nějak vyřeší. 

Autor: Aneta Pařízková
Diskuse ke článku
.
Video se připravuje ...