Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Víme, jak se zbavit bolesti jedním stiskem ruky

Bolesti hlavy, menstruačních bolestí nebo dokonce zažívacích potíží se můžete zbavit díky masáži reflexních bodů.
23. července 2013 | 07:00

Přestaňte se mučit bolestí nebo se při každé příležitosti ládovat prášky. Mnohem přirozenější je zbavit se bolesti díky masáži reflexních bodů, kterou si můžete udělat sami, kdekoli to jen bude zapotřebí.

Na rukou se skrývá mnoho bodů, do kterých ústí energetické dráhy jednotlivých orgánů. Díky tomu je možné jednoduchým ale přesným stlačením určitých míst zahnat bolest, která nás trápí.

Zažeňte ucpaný nos a dutiny

Trápí-li vás rýma, ucpaný nos a dutiny a do toho vás ještě bolí hlava jako střep, obraťte dlaň vzhůru, zespodu si ji podepřete prsty druhé ruky a palcem jemným tlakem přejeďte po každém prstě od kořene k nehtu. Masáž zopakujte během dvou hodin asi třikrát a uvidíte, že vás bolest přejde.

Bolest hlavy je ukrytá v prstech

Hlava vás bolí tak, že máte pocit, jako by se vám měla rozskočit a už už saháte po nějakém tom medikamentu na úlevu? Než do sebe začnete ládovat prášky, zkuste si několikrát zmáčknout postupně všechny konečky prstů na ruce. Za půl hodinky to zopakujte a máte pokoj.

Masáž reflexních bodů na rukou je velice účinná
Autor: Shutterstock.com
Reflexní body pomohou na záda

Bolest zad je velice nepříjemná, člověk nemůže sedět ani stát a nic nezabírá. Něco ale možná přeci. Obraťte dlaň vzhůru a tlačte palcem druhé ruky na hranu palce. Přejíždějte od kořene až po koneček prstu a zase zpět. Masáž opakujte během dvou hodin asi čtyřikrát, ideální je také před spaním. Bolest vás sice nepřejde z minuty na minutu, ale do tří dnů byste se jí zbavit měli. Pokud ale přetrvává, je problém většího rázu a reflexní body tu nepomohou.

Místo projímadla masáž ruky

Trápí vás zažívací potíže? Pak vám pomůže, když obrátíte dlaň vzhůru a z prstů udělejte mističku. Palcem druhé ruky zatlačte přímo na střed dlaně, kde se ukrývá reflexní bod jater a ledvin. Povzbudíte tak činnost střev a zbavíte se nepříjemných obtíží.

Pryč s menstruačními bolestmi

Pokud vás trápí bolestivá menstruace, zkuste si pomoci promačkáním bodů u kořene palce a také na vnější hraně dlaně pod malíčkem.  Zatlačte na ně dost silně, ale ne tak, abyste cítila bolest.