Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Domácí inhalátor: Řešení na vaše problémy s dýcháním

26. března 2013 | 09:09
Prezentace klienta |

Nachlazení, alergie, astma, bronchitida... Důvodů, proč nás trápí nepříjemný kašel, či problémy s dýcháním, je opravdu mnoho. Všechny ale vyřeší inhalátor - praktický domácí pomocník.

Na inhalování nedaly dopustit už naše babičky. Mírní kašel, usnadňuje dýchání, uvolňuje ucpaný nos a zvlhčuje podrážděnou sliznici.

S ručníkem přes hlavu nad hrncem vařicí vody sedávaly i naše maminky a neminulo to pravděpodobně ani nikoho z nás. Jenže tenhle způsob přináší mnohá nebezpečí. A to nejen u dětí...

Inhalátor problémy vyřeší

Ideálním řešením je koupě domácího inhalátoru. Ten je vhodný jak pro léčbu horních, tak dolních cest dýchacích. Výrazně urychluje a usnadňuje léčbu dýchacích onemocnění. Navíc funguje jako skvělá prevence respiračních chorob. Je proto skvělou volbou pro často nemocné děti i dospělé. Každodenní inhalace zejména v zimním období posiluje přirozenou obranyschopnost dýchacích cest, pročišťuje je, zbavuje nečistot a infekce.

A pro alergiky a astmatiky jsou inhalátory nepostradatelnou pomůckou. Pravidelná inhalace Vincentkou či solným roztokem udržuje dýchací cesty v dobré kondici. Pomáhá čistit a zprůchodňovat dýchací cesty, posilovat jejich přirozené funkce nebo je chránit před nečistotami.

Jaký si vybrat

Inhalátory se dělí na kompresorové a ultrazvukové. Kompresorový inhalátor pomocí vzduchového tlaku mění léčebný roztok v mlhu. Roztok se rozptýlí do mnoha malých částeček, které pacient inhaluje. Výhodou je, že není zapotřebí žádné vody, postačí jen do nádobky nalít léčebný roztok.

Ultrazvukový inhalátor pracuje na bázi vibrací, které transformují léčebný roztok v mlhu. Drobounké částečky z takto rozptýlené mlhy se ukládají do plic a následně nastupuje rychlý účinek, který je dosažen s minimálním či žádným vedlejším účinkem...

Velký výběr inhalátorů pro děti i dospělé nabízí osvědčený e-shop netMedik.cz. Nenechte se zmást zpracováním dětských inhalátorů, každý má i masku pro dospělé, stejně jako klasický inhalátor zase obsahuje masky jak pro dospělé tak i malé děti.