Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Nový trend: Cvičení na vesmírný způsob i s kočárkem

To není sci-fi, jen nová metoda cvičení
2. května 2013 | 06:00

Už vás nebaví Zumba, nudí vás posilování a nechcete už supět na spinningu? A co takhle vyzkoušet cvičení inspirované ruskými kosmonauty nebo spidermanem.  Není to žádné sci-fi, jsou to novinky v českých fitcentrech.

Kosmický Speed gym

Trochu jako ze sci-fi filmu vypadá cvičení, při kterém vám na tělo připnou elektrody, které do vás pouští proud. Ale nebojte, tahle metoda fakt funguje. Metoda elektrosvalové stimulace pochází z ruského vesmírného výzkumu. S technologií, která se původně využívala při rehabilitaci kosmonautů, dosáhnete skvělých výsledků ani ne za půl hodiny. Při tomhle cvičení se nemusíte ani moc snažit, vaše svaly jsou totiž napínány proudem nízkého napětí a díky tomu je používáno až 90% svalů v těle.  Můžete si vypracovat buď všechny svaly, nebo jen některé partie, které zrovna potřebujete.

Jungle style
Autor: archiv
Spidermanův  Jungle styl

Trochu jako pavoučí muž v sítích se budete cítit na tomhle cvičení, Ale to je jen prvotní pocit, pak si zvyknete a bude se vám to líbit. Posílit a protáhnout tělo si teď můžete na unikátním závěsném systému, který pracuje s vaší vlastní vahou těla.  Tento druh cvičení vychází z rehabilitačních cviků, které skvěle vytvarují tělo, posiluje zádové svaly a uleví hlavně těm, kdo celý den prosedí u počítače.

Strollering
Autor: www.Strollering.cz
Maminkovský Strollering

Hezké počasí přímo svádí k procházkám, ale proč se jen tak potulovat parkem, když si můžete skvěle zacvičit. Tohle cvičení, které spojí příjemné s užitečným, má dvě podoby. Jedna z nich je na in-line bruslích a druhou je jen chůze.  Lekce začíná krátkým zahřátím a pokračuje dynamickou chůzí s kočárkem. Nejedná se ale jen o nějaké chození, musíte u toho správně dýchat a držet tělo pěkně vzpřímeně. Pak přijde posilování s kočárkem a cvičení se samotnými miminky.  Díky cvičení si vypracujete zadeček, stehna a paže.

Další články z kategorie

7 nejúčinnějších cviků pro krásné ruce, ploché bříško i pevný zadek!

7 nejúčinnějších cviků pro krásné ruce, ploché bříško i pevný zadek!

Chcete mít hezky vytvarované tělo? Začněte co nejdříve s posilovacími cviky, které opravdu fungují. Zacvičte si je doma podle videa s fitness trenérkou. … celý článek

Video se připravuje ...