Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Žena žije 11 let v celibátu, oplodnila se spermiemi z internetu za 25 liber

5. května 2023 | 06:00

Verity Jones (35) z Ramsgate v Kentu ve Velké Británii žila běžným životem, jako teenagerka objevovala svět a to samozřejmě i přes svou sexualitu. Jako pansexuálka zkoumala jak muže, tak ženy, ale jednoho dne si prostě řekla dost. Co tak mladého člověka přiměje k takovému kroku?

„Dříve jsem žila hodně divokým a nevázaným životem. Měla jsem sex jak s muži, tak se ženami a užívala jsem si to. Nejsem nijak pobožná, že bych se odevzdala pouze Bohu,“ nechala se slyšet Verity. Jednoho dne, prý zcela náhodou, přišla myšlenka, kam tohle všechno spěje, zda to vůbec má nějaký smysl, a rozhodla se, že bude žít v celibátu. Bylo jí v té době čtyřiadvacet let.

Studentka filozofie ovšem nechtěla přijít o možnost mít dítě. „Když jsem se rozhodla mít svou dceru jako matka samoživitelka, rozhodla jsem se tak záměrně nezapojovat dalšího rodiče. Jsem cynická vůči vztahům. Nevěřím na pravou lásku poté, co jsem slyšela tolik hrozných příběhů, a byla bych raději, kdyby měla jednoho rodiče, než aby se starala o rozbitý vztah,“ prohlásila opět Verity.

Video se připravuje ...
Blesk Podcast: Nikdo mě sexuálně nepřitahuje, přiznala Jana. Odmítání mužů je nepříjemné • VIDEO: Jiří Marek

Aby otěhotněla, nechtěla mít náhodný sex s cizími muži, proto se rozhodla využít internetu, kde sehnala dárce spermatu. Ten jí své sperma daroval, ale musela zaplatit pětadvacet liber za dopravu. Doma si sperma sama aplikovala a jako zázrakem se jí podařilo otěhotnět hned napoprvé. Zdá se to neuvěřitelně jednoduché – a jistě, je to velmi neortodoxní až bizarní způsob, ale mnohé ženy podstupují ještě šílenější martyria, aby otěhotněly, a stojí je to mnohdy mnohem víc peněz a úsilí.

K oplodnění došlo již před deseti lety, rok poté, co se rozhodla žít v celibátu. Nyní má již desetiletou dceru Holly, která ví, jakým způsobem přišla na svět. Její matka žila v domnění, že po narození dcery se celibátu třeba opět vzdá, ale nakonec jak šel čas, myšlenka k opuštění celibátu jí přišla čím dál tím těžší. „Být v celibátu znamená, že se můžu soustředit spíše na sebe než přemýšlet o tom, jestli se někomu líbím. Necítím se méněcenná a nedělám si starosti, že nejsem všechno, co by partner chtěl. Není to tak, že bych neměla touhy. Nejsem asexuální ani robot, jsem žena, a když vidím třeba Johnnyho Deppa, cítím to stejně jako kdokoli jiný, ale trvá to jen minutu a jdu dál.“

Jejím celibátem asi nejvíc trpí její maminka, která by si ji přála vidět ve vztahu. Přátelé se ji snaží pochopit, i když občas je to pro ně prý také trochu těžké. Mnoho lidí prý si totiž nedokáže představit, že jejich štěstí nezáleží na jejich partnerovi, ale na nich samých. „Určitě bych to doporučila ostatním. Místo abych brečela, že mě zase někdo podvádí, sedím v klidu doma se svými kočkami.“