Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Pecky z redakce: Sexuální tabu, novinka v omlazování a psí mikulášská

21. listopadu 2022 | 06:00

A je tu další várka toho nejlepšího, co se kolem nás v redakci mihlo! V dnešní nadílce se opět můžete těšit na design, umění, zábavu, kreativitu a tvořivost stejně jako na tipy na krásu a něco nového na čtení. Najdete tu jistě i pár tipů na vánoční dárky.

Novinka na českém trhu

Všechny milovníky kvalitního zvuku a špičkového designu potěší Golden Selection – dánské luxusní audio značky Bang & Olufsen. Zahrnuje nejvyhledávanější produkty – sluchátka, přenosné i domácí reproduktory a audio systémy. Úplnou novinkou na českém trhu se stal elegantní reproduktor Beosound Emerge. Díky minimalistickému designu, který je inspirován tvarem knihy, se tento reproduktor hodí kamkoliv do interiéru – ať už je nenápadně schovaný nebo vystavený na viditelném místě. A bez ohledu na to, kde bude umístěn, poskytuje silné zvukové zážitky. Díky funkci Active Room Compensation akusticky optimalizuje zvuk na základě konkrétní místnosti a zajišťuje, že hudba bude znít bezchybně kdekoliv. Ať stojí na poličce nebo v rohu místnosti, umožňuje přenést hudbu rovnoměrně po celé místnosti.

Video se připravuje ...
Jakým způsobem dokážou neslyšící poslouchat hudbu? • VIDEO: Videohub

Nová hvězda

Vycházející hvězda moderního českého popu zaujala hitem Ve Starym Dome nebo duetem s Benem Cristovaem. Novou kapitolu ve své hudební kariéře začala Pam Rabbit otevírat až letos, kdy navázala spolupráci s vydavatelstvím Universal Music, pod jehož křídly vydala singl Stuck In The Cloud, s kapelou SLZA si střihla společný track Padám a na podzim dvakrát předskakovala kapele Mirai ve vyprodané O2 areně. Nyní zpěvačka představuje svůj další singl Zobrazeno, který složila. Později k němu i sama zrežírovala temný videoklip, kvůli kterému vykopala na zahradě hrob. Pam se v uplynulých měsících stala hvězdou globálně nejúspěšnější sociální sítě TikTok. Pravidelně tam přidává videa o tvorbě a nechává své fanoušky a sledující o lecčems rozhodovat i nahlédnout do procesu vytváření hudby.

Psí Mikuláš

Mikulášských besídek pro děti i dospělé je celá řada, ale psí mikulášská je již 19 let stále jediná. Po klasické mikulášské nadílce následuje den plný zábavných soutěží, ve kterých si zdraví majitelé psů vyzkouší, jaké to je žít (a soutěžit) s handicapem. Ani letos nebude chybět soutěž psíky nejoblíbenější: aport buřta. Svou účastí přispějete na projekt výchovy a výcviku asistenčních a signálních psů pro lidi s handicapem Pomoc přichází na čtyřech tlapkách, pro nějž je výtěžek z akce určen. Nezapomeňte přinést také očkovací průkaz nebo pas svého psího parťáka s platným očkováním proti vzteklině, psince, parvoviróze, hepatitidě atd. Bez něj vás do areálu pustit nemůžou. Kdy? V sobotu 3. 12. 2022 od 10.30 hodin. Kde? Výcvikový areál psů Helppes, Praha 5 Motol, Plzeňská ulice, zastávka tramvají č. 9 a 10, zastávka Hotel Golf, vchod do areálu je 10 metrů od tramvajové zastávky. Vstupné: dobrovolné.

Výstava

Trafo Gallery připravila samostatnou výstavu jednoho ze zakladatelů Trafačky Jakuba Nepraše s názvem Digitální endemity. Název výstavy Jakuba Nepraše (1981) vychází z botanického prostředí. Endemit označuje organismus, jenž vznikl a vyskytuje se pouze na výlučném geografickém území a nikde jinde. Jde o specifickou biologickou „informaci“ svého druhu ukotvenou v prehistorii, případně v jiném čase, na základě nepředvídatelných změn. Putuje napříč evolucí nejen jako důkaz sebe sama, ale i coby katalyzátor procesů a dějů podílejících se na dalším vývoji celku a spojujících minulost s budoucností. Vernisáž výstavy proběhne v úterý 29. listopadu 2022 v 19.00. Více informací najdete na trafogallery.cz.

Oživlá tradice

Český porcelán z Dubí patří mezi národní rodinné stříbro. Porcelánové nádobí z této výroby už 150 let krášlí prostřené tabule v Česku i v zahraničí. A právě tuto značku doplněnou několika dalšími zprostředkovává více zákazníkům nový obchod esklo.cz. E-shop se zaměřuje hlavně na propagaci cibulákového porcelánu – tradičního výrobku, který je v Evropě doma už od 30. let 18. století. Vyberte si z nabídky ručně vyráběného českého porcelánu. Objevte například krásu tradice citlivě přetvořené pro potřeby moderní doby. Kolekce Bohemia Cobalt, která dává na odiv klasické modré tahy na netradiční puristické formě. Autorem kolekce je přední český designér Jiří Pelcl. Také kolekce Rokoko Nature v sobě kombinuje tradici a neobvyklý přístup. Oblíbený vzor totiž ožívá barvami, a tvoří tak atmosféru jako z pohádek, které známe z dětství.

Sama návrhářkou

Značka kabelek Mybelka se rozhodla vyslyšet přání zákaznic a přichází na český trh s novým materiálem – veganskou kůží. Tato alternativa klasické kůže překvapí i ty největší skeptiky svou životností a funkčností. Její hlavní výhodou je právě to, že nepochází ze světa zvířat, a také to, že při své výrobě zanechává mnohem nižší uhlíkovou stopu. Navíc je ve srovnání s pravou kůží nenáročná na údržbu a odolnější proti skvrnám či UV záření. Stejně jako doposud si tvar kabelky, pásek či kování navrhne sama zákaznice. Podílí se tak na vzhledu svého módního doplňku na míru, který je jedinečný, kvalitní a její – může kabelku tak považovat opravdu za „svou“. To vše nyní i ve vegan verzi. Dodací lhůta nové Mybelky je dva až tři týdny. Je nejvyšší čas objednat svou veganskou kabelku, aby dorazila pod stromeček.

Šperky trochu jinak

Být v téhle době designérem není vůbec lehké. Musíte mít odvahu a dobrý nápad, který je také kvalitně zpracovaný. Narazila jsem teď na značku Fakticky, pod kterou tvoří designérka Petra Bindr. V jejích kolekcích najdete úžasné propojení mezi kameny, drahým kovem a betonem a výsledek je velmi originální a nepřehlédnutelný. „Charakteristickým rysem mojí práce je skutečnost, že každý odlitý kus je neopakovatelný originál. Není možné vytvořit zcela identickou kopii, každý kus se liší v jemných detailech,“ vysvětlila návrhářka.

Ráj běžkařů

Tyrolský region Kaiserwinkl je region, který se u nás představuje vůbec poprvé. Patří s celkem 127,5 km klasických a 126 km bruslařských tratí k absolutním prémiovým centrům běžeckého lyžování v Rakousku. V Evropě se řadí k vůbec nejoblíbenějším střediskům. Křišťálově čistý horský vzduch a zasněžené dálky. Dýchejte zhluboka, vnímejte své tělo a najděte si svůj vlastní rytmus: běh na lyžích – ať už klasický styl nebo bruslení – je trendy. Horské klima je v tyrolském Kaiserwinklu jako stvořené pro hluboké dýchání, protože cvičení a aktivní relaxace jsou prokazatelně nejúčinnější právě ve středních nadmořských výškách. Horské údolí mezi Chiemgauskými Alpami na severu a severní částí Kaisergebirge nabízí dokonalé podmínky pro náročné sportovce i začátečníky. Místní krajina je jako z obrázku. Na úpatí pohoří Wilder a Zahmer Kaiser, v městech Kössen, Walchsee, Schwendt a Rettenschöss, najdete rozsáhlé dokonale upravené sítě běžeckých stezek. Díky vlastním sněžným zařízením jsou dva běžkařské okruhy sjízdné i v případě, kdy si matka Příroda vezme pauzu. Jakmile se ochladí natolik, že je možné zasněžovat, garantujeme, že si tady zaběžkujete!

Buďte originální

Pokud patříte mezi milovníky chytrých hodinek a zároveň si potrpíte na originalitu, měli byste zbystřit. Samsung připravil ve spolupráci s Project Rehab limitovanou edici řemínků k chytrým hodinkám Galaxy Watch. Řemínky s jedinečným barevným nástřikem na originálním koženém provedení bílé nebo černé barvy jsou dostupné výhradně v České republice, a to ve značkových prodejnách Samsung. Limitovaná edice čítá pouhých 150 kusů řemínků pro dámské i pánské hodinky a jejich doporučená cena je 1490 Kč. Spoluprací se studiem Project Rehab, za kterým stojí designérka Kateřina Marsounová, dostávají chytré hodinky Galaxy Watch punc originality. Dosud byly dostupné v jednolitém barevném provedení, nyní dostávají originální ztvárnění od Projectu Rehab, který se charakterizuje jako „rehabilitace od masové, uniformní a stejnaké módy a krok k jedinečným, originálním a výrazným kouskům, co mají ‚koule‘“. Studio vzniklo v roce 2015 a o dva roky později vyvinulo speciální gumové 3D barvy Rehab, které lze nanášet na jakýkoli povrch. V případě textilií je lze prát, aniž by změnily barvu nebo vybledly.

Luxusní omlazení

Se zbrusu novou řadou luxusní kosmetiky Active—12 vyvinutou ve spolupráci se špičkovými odborníky z oblasti estetické a anti-age medicíny přichází klinika YES VISAGE! All-in-One je superpéče Active—12 v podobě krému, séra a spreje a obsahuje 12 nejdůležitějších a nezbytných supersložek, které jsou klíčové pro ochranu, regeneraci, výrazné omlazení a zdraví pleti. A to v takových koncentracích, jaké byste jen těžko na trhu, a zvláště v komerční kosmetice, hledali. Účinné látky jsou v takových optimálních poměrech, aby spolu synergicky spolupracovaly a vyhovovaly všem, bez rozdílu typu pleti. Cena je od 2690 Kč a vše lze zakoupit na pobočkách kliniky YES VISAGE i v e-shopu kliniky.

Kuchařka pro děti

NESAHEJ NA TEN NŮŽ, NEZAPÍNEJ TO, DÁVEJ BACHA… Tyhle hlášky v kuchyni slýchá skoro každé dítě. Přitom je to taková škoda! Děti si totiž s vařením dokážou poradit líp, než si myslíme. Roman Staša pro ně připravil recepty na celý rok, se kterými budou potřebovat pomoct jen občas. Nejlepší ale bude, když se do toho pustí celá rodina společně, protože láska prochází žaludkem. Dost bylo mražené pizzy – objevte jídla, která budou bavit děti i dospělé! „Kuchařka se snaží přinést dětem a jejich rodičům recepty na zdravá, pestrá a chutná jídla, která jsou navíc doplněna krásnými ilustracemi od Matěje Pospíšila. Snažil jsem se ukázat dětem, že nemusí jíst nezdravě, aby si pochutnaly,“ říká Roman Staša, který zvítězil v kuchařské soutěži MasterChef 2020 a v soutěži Social Media Awards 2020 a působí jako kuchař ve Snídani s Novou.

 

Rozvíjejte sexuální inteligenci

Palác Akropolis ožije na jednu noc erotikou v různých formách na Bohemian Taboo Road Show s podtitulem Jak rozvíjet erotickou inteligenci. Těšit se můžete nejen na originální velkoformátové i menší fotografie, oleje na plátně, digitální art, unikátní design intimních pomůcek, ručně šité spodní prádlo crotchless, ale i na panelovou diskusi moderovanou spisovatelkou, básnířkou a slamerkou Annou Beatou Háblovou, na autorské čtení spoluautorky Bohemian Taboo Stories, japonskou bondage shibari, akrobatické vystoupení, burlesku a strhující světelnou taneční show. V průběhu večera také bude příležitost si vystavená díla a merchandise zakoupit nebo objednat, na závěr programu proběhne autogramiáda.