Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Nechte si své špatné návyky, mohou být prospěšné

Některé návyky, které ostatní označují za špatné, mohou být naopak velice prospěšné
4. dubna 2013 | 07:00

Každý z nás má nějaké špatné návyky, kterých se snažíme mermomocí zbavit. Co když ale právě tyhle návyky mohou být naopak prospěšné.

Nechce se vám cvičit

Dali jste si předsevzetí, že budete každý den alespoň chvíli cvičit, ale ne a ne to dodržet? Nezoufejte! Podle některých studií je mnohem přínosnější cvičit maximálně čtyřikrát týdně, než mořit se v posilovně každý den. Takže si s klidem každý druhý den zalenošte.

Je vám jedno, čím si sladíte nápoje? Pokud si chcete udržet figuru, cukru byste se měli zcela vyhnout.
Autor: profimedia.cz
Pijete moc kávy

Nedokážete si představit den bez několika šálků kávy, ale večer vás honí výčitky svědomí, jestli to s tím kofeinem nepřeháníte? Pak věřte, že si s klidem můžete dát 3-4 šálky denně. Ukázalo se totiž, že káva snižuje riziko onemocnění některými druhy rakoviny. Navíc obsahuje antioxidanty, zabraňující volným radikálům poškození buněk.

Naučte se správně sedět u počítače, předejdete tak mnoha zdravotním problémům
Autor: Isifa.com
Nedokážete sedět v klidu

Nezvládáte v klidu posedět, stále se ošíváte a každou chvíli se musíte jít projít alespoň do kuchyňky? Pak budete mnohem hubenější. Díky neplánovaným pohybům totiž můžete spálit zhruba 350 kalorií za den.

Chlap nás někdy dokáže rozčílit naprostou maličkostí.
Autor: profimedia.cz
Rozčilujete se

Jestli si občas v práci zanadáváte na neschopnou kolegyni, šéfa co nemá pochopení, nebo nevydařený oběd, nemůžete pro své zdraví udělat nic lepšího. Klení totiž uvolňuje adrenalin, odplavuje stres a dokonce ulevuje od bolesti. Jen si dejte pozor, aby vás u toho nikdo neslyšel.

Čokoláda
Autor: Shutterstock.com
Neodoláte čokoládě

Neschovávejte s pocitem viny tabulku čokolády a klidně si na pár čtverečcích smlsněte. Díky čokoládě s vysokým obsahem kakaa se snižuje riziko onemocnění rakovinou nebo vysokým krevním tlakem. Navíc kousek pravé čokolády dokáže zahnat chuť na sladké lépe než celý pytlík bonbónů.

Video se připravuje ...