Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Buďte v práci spokojenější. Víme, jak na to!

Udělejte si pracovní den hezčí, postačí vám k tomu maličkosti
29. dubna 2013 | 06:00

V práci trávíme více, jak polovinu svého života, a tak by se v ní každý z nás měl cítit dobře. Máme pro vás 6 způsobů, jak si udělat chvíle v práci mnohem příjemnější.

Udělejte si v práci pohodlí

Hezké pracovní prostředí, je důležitým aspekte pro váš dobrý pocit v práci. Je jasné, že každé zaměstnání má svá pravidla, ale zkuste si je maličko zpříjemnit. Doneste si do kanceláře čerstvé květiny, oblíbený hrníček, dejte si na židli polštářek nebo jiné věci, které vám budou dělat radost.

V Brně mají více salátů a zeleninových jídel, v Praze se zase jí střídměji
Autor: profimedia.cz
Bavte se

Myslíte, že práce a zábava nejdou dohromady? Naopak! Trocha zábavy, ať už při obědě s kolegy, pauze na cigaretu nebo při debatě o novém projektu, vás na chvilku dostane z pracovního stresu a nastartuje vaše kreativní myšlení.

Investujte čas do svých spolupracovníků

Nesoustřeďte se jen na práci, ale také na lidi, se kterými pracujete. Poznejte je, zajděte s nimi na oběd nebo na kávu a navažte s nimi dobré vztahy i mimo pracoviště. Určitě se vám to vyplatí.

Práce není maratón

Po dvou hodinách pracovního nasazení přichází lehký útlum, proto byste si každé dvě hodinky měli dopřát malou pauzu. Ať už si odběhnete udělat kávu, zadíváte se z okna nebo si půjdete nakrájet ovoce ke svačině, váš mozek to nakopne k dalším výkonům. Pracovní den zkrátka není jeden velký maraton, ale spíš několik dvouhodinových sprintů, mezi kterými se musíte vydýchat.

pracovní porada
Autor: Shutterstock.com
Převezměte odpovědnost za svoji práci

Také máte pocit, že vlastně nevíte, co a jak funguje, děláte jen jednu část projektu a o dalších nemáte ponětí? Možná bude stačit, když se začnete zajímat i o práci druhých a ta vaše vám pak půjde lépe, když budete vědět, čeho jste vlastně součástí.  Projevujte se na poradě, zeptejte se, přinášejte nové podněty a diskutujte s ostatními o vaší práci.

Vzdělávejte se

Každé zaměstnání prochází dříve či později jistou modernizací, a tak je dobré informovat se, vzdělávat se a být o krok napřed před ostatními.

Stres zažívá spousta lidí hlavně v práci
Autor: Profimedia.cz
Slibujte jen to, co můžete splnit

Není nic horšího, než když jste vystresovaní z toho, že nestíháte vše, co jste naslibovali. Udělejte si proto časový harmonogram. Nastavte si prioritní práce a až pokud vám zbude čas, věnujte se dalším aktivitám.  Pamatujte si, že nikdy nesklidíte úspěch za to, že jste zvládli něco navíc, ale vždycky vás pokárají za to, že jste nestihli, to, co je ve vaší pracovní náplni.

Video se připravuje ...