Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Ušetřete svoje finance: 8 tipů, jak mít plnou peněženku

  • 4. února 2013 | 06:00

    Máme pro vás osm jednoduchých rad, jak ušetřit peníze. Určitě jste už slyšeli, že si máte vařit obědy doma nebo chodit pěšky, ale děláte to? Není nad to, občas si připomenout, že pár jednoduchých triků může ušetřit velké peníze.

  • Vařte si doma

    vaření
    Autor: BIG FISH & CO.
    Na oběd chodíte s kolegyněmi do restaurace a k večeři si objednáte něco domů? Jistě, je to velice pohodlné, ale rozhodně ne levné. Místo návštěv restaurací si raději připravte něco doma. Nejen, že ušetříte peníze ale ještě přispějete ke své štíhlé linii.

  • Napište si seznam

    Ilustrační foto.
    Autor: profimedia.cz
    Také se vám stane, že přijdete domů z nákupu a zjistíte, že jste vlastně nekoupili nic, pro co jste šli? Místo toho se vám z tašky vykutálí množství sladkostí a zbytečností, které ani nepotřebujete. Rada zní, na nákupy choďte se seznamem. Jedině tak neutratíte více peněz, než je nutné.

  • Vytvořte si denní rozpočet


    peníze
    Autor: Profimedia.cz
    Zní to možná divně, ale pokud budete vědět, kolik peněz si můžete dovolit utratit, dobře si rozmyslíte, co nakoupíte. Když přesáhnete denní rozpočet, budete se muset druhý den uskromnit.

  • Zapisujte si výdaje


    Nechat peníze ve stavební spořitelně, nebo je vybrat? Tuto otázku si nyní po ohlášených změnách kladou statisíce a možná miliony střadatelů.
    Autor: scom
    Vytvořte si deníček vašich výdajů, do kterého budete zapisovat každou utracenou korunu. Zjistíte tak, za co utrácíte a kde byste mohli ušetřit.

  • Zbavte se dluhů


    Místo platebních karet můžete používat k placení mobil
    Autor: profimedia.cz
    Je tak lákavé nakupovat na dluh to, co se vám líbí, zřídit si kontokorent nebo kreditní kartu. Spočítali jste si ale, kolik vás stojí měsíčně poplatky za tyto služby? Je nejvyšší čas utáhnout si opasky a zbavit se všech na první pohled lákavých nabídek, ze kterých se nakonec stanou jen „vysavači peněz„.

  • Neodkládejte platby


    Láska a peníze se často neslučují.
    Autor: profimedia.cz
    Každá odložená platba, znamená poplatek z prodlení. Možná, že je to jen pár korun, ale když se sečtou, mohou tyto zbytečné výdaje vyrůst za rok až na pěkných pár stovek.

  • Vytvořte si finanční rezervu


    Peníze na ruku do třiceti minut
    Autor: Tommy Stachi
    Jakmile se zbavíte všech dluhů, začněte si tvořit finanční rezervu. Cokoliv, co z ní utratíte, zase doplňte. Jedině tak, se nedostanete do finanční tísně.

  • Hledejte alternativy a myslete na zdraví


    Cvičením si člověk zpevní postavu!
    Autor: Profimedia.cz
    Myslete na své zdraví, přestaňte kouřit a začněte se cvičením. Místo do propocených fitness center, vyběhněte do parku, do práce jděte pěšky nebo si zacvičte doma v obýváku. Přizvěte ke cvičení i partnera nebo děti. Nejen, že strávíte trochu času společně a pobavíte se, ale navíc se budete společně motivovat k lepším výkonům.

Diskuse ke článku
.
Video se připravuje ...