Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

VIP Prostřeno! Marian Vojtko zneužil koňak, aby byly holky povolnější!

29. listopadu 2012 | 06:00

Čtvrteční večer bude zábavný i napínavý. Terezka Mátlová a Marian Vojtko jsou soutěživí kuchaři a delikátní strávníci a vzájemně si nic nedarují. Jak tenhle duel jehněčího a zvěřiny, světáckých lahůdek a dvou stylových meníček, která vypadají jako ze špičkového hotelu, ve čtvrtek skončí. A kdo to všechno sní? Zase ta Lucie!

„Začali jsme se chovat jako v divadle, trošku jsme si zablbli. Všechny nejvíc pobavil Marian, když dělal šatní moly,“ prozradily krásné dívky, které si však Marian Vojtko svým loveckým menu příliš nezískal.

„Marian byl trošku nervózní a ten humor ho trošku přešel,“ tvrdí o posledním večírku u jediného muže VIP týdne Tereza Mátlová, která ve čtvrtek uvaří jako první.

V průběhu vaření Marianovi stoupalo sebevědomí, cítil se jako kuchtík Buchtička a toužil po řádu Zlaté vařečky. „Je to nářez!“ Lucie hostitele obdivuje za odvahu, sama by se prý do takového menu nepouštěla, kdyby si ho předtím aspoň dvacetkrát nevyzkoušela.

Marian Vojtko a jeho sezonní lovecké menu

Operní zpěvák Marian Vojtko pochází z Banské Bystrice, zpěv vystudoval v Bratislavě a dnes hraje většinu hlavních rolí v muzikálech.

Muž s brýlemi a culíkem pozve holky k sobě do domečku. Je hrdý na černou kuchyni ve vysokém lesku, která se mu moc líbí. Přestože si Magda myslí, že Marian je výborný kuchař, poslední dny ho tady učil vařit kuchař Jirka.

Připravil jsem si chlapský menu, protože je zvěřinový. Je podzim, lovecká sezona, bude křepelka nadívaná houbami s pyré ze sladkých batátů, jako hlavní chod grilované srnčí hřebínky s hadím mordem španělským,“ představí hlavní část menu. Hadí mord alias černý kořen se podobá křenu, chutná jako pastiňák a připravuje se jako chřest.

Holky, hlavně Magda, čekají Marianovy vyhlášené halušky, kterými by si u nich šplhnul – tak snad někdy příště. Poslední kuchař nevynechá ani dezert, který by sám klidně oželel. Upeče čokoládový dortík s malinami.

Čokoládu moc nemusí Terezka a na maso se moc netváří. „Mně vždycky říkali, že jsem mladá křepelka, tak jsem zvědavá,“ směje se Mátlová, která má radši „zvěřinu na louce než na talíři“.

Křepelka má koňakovou omáčku, „aby byly holky povolnější“. „Chudinka malinká,“ reaguje Magda na ptáčka na talíři, ke všemu ještě nejí houby. „Bylo to zvláštní, nikdo z nich to nejedl, nejvíce mě opět potěšila Lucinka, protože ta snědla zase všechno a ještě si vzala od Terezy,“ říká o předkrmu hostitel, který věděl, že aspoň „v Lucince se nezklame“.

„Konec kamarádství!“ říká v nadsázce Tereze, která ho nepotěší ani u hlavního chodu. „Ochutnala jsem, bylo to vynikající, kdyby člověk nevěděl, co to je,“ neleze srnčí moc do pusy Tereze ani Magdě. Velký úspěch mají aspoň přílohy a oblíbená společenská hra: „Začali jsme se chovat jako v divadle, trošku jsme si zablbli. Všechny nejvíc pobavil Marian, když dělal šatní moly.“

Obdivný vzdech si vysloužilo ještě teplé suflé. „Moučník se Marianovi strašně povedl, snědla bych dva tři i čtyři,“ hlásí Magda Malá. Poté, co Lucie dojedla i poslední chod, Marian zopakoval, že takovou partnerku by si pro sebe přál.

Dostane od své favoritky nejvyšší počet bodů, když si tak pochutnala a ještě ke všemu ji Marian po všechny večery skvěle bavil? Kdo nakonec vyhraje zájezd k moři, uvidíte už ve čtvrtek večer na Prima family. Bude to překvapení!

Video se připravuje ...