Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

VIP Prostřeno! Pipky vipky se předvedou, tohle je pravý slepičinec

15. listopadu 2012 | 08:30

Jsou půvabné, milé a až na jednu z nich blonďaté. Denně se pohybují ve společnosti slavných celebrit. Tentokrát jsou ale za "hvězdy" právě a jen ony. A možná i proto to "rozjedou na plný plyn".

„Je to trošku slepičinec, ale s tím už diváci musí počítat, když se sejdou čtyři holky u stolu, tak to vypadá takhle,“ říká o společných večeřích poslední hostitelka zprávařského VIP týdne Lenka Špillarová, k níž se pojede na Moravu, aby podle Andy Košťálové připravila „hezký večírek s domáckou atmosférou“.

Lucie Špaková, holky z naší školky, střelba a středomořské opilé menu z jedné ploténky

Půvabná Lucka pochází z pěti sourozenců a vyrůstala v Jihlavě i na vesnici. Divákům je už jasné, že je energická a do všeho jde naplno.  Jak si ale poradí se stíženými podmínkami? V minimalistické kuchyni má totiž k dispozici jen jednu ploténku. „Už asi chápete, proč nevařím,“ vysvětluje.

Jak amatérka zvládne přípravu svého čtyřchodového menu? Bude to fiasko? Kamarádkám chce Lucka dopřát nevšední chutě. Menu toho ale nikomu příliš neprozradí: „Něco pro teplé medvědice, ožralá muchomůrka, nepanikařte po burgundsku a sladký Láďa“ však vzbudí úsměv a oprávněnou zvědavost.

Velká neznámá to je však i pro kuchařku: „Bude to naprostá premiéra, jen jsme si to tady s kamarády zkoušeli v tom prostoru, oni vařili a já jsem se dívala a zapisovala,“ přiznává Lucka. Vyzná se vůbec ve svém taháku?

"U Lucky jsem ještě nebyla, ale z toho, co jsem slyšela, si myslím, že bude hodně málo místa a hodně srandy,“ předpovídá Andy Košťálová. Děvčata předpokládají, že k jídlu dostanou dobré víno. Proto si nemají vzít podpatky a výstřihy?

„Jestli nás ta Lucka opije a my tam polezeme po čtyřech,“ děsí se Tereza Jemelíková. „Celý menu bude naložený v alkoholu,“ tuší Andy Košťálová, která se u své kolegyně těší hlavně na zábavu.

A ta bude skutečně "ostřílená". „Zábava bude až po dezertu, protože nevím, jestli to přežijete,“ prozradí roztomilá hostitelka, že to bude něco velkého. Jak se kolegyním zalíbí?

Lenka Špillarová pozve kolegyně na maminčino kuřátko a k tatínkovi do sklípku

Až do Hodonic k rodičům na jižní Moravu kousek od Znojma pozve kolegyně poslední hostitelka Lenka Špillarová, řečená Léňa. Soupeřky a kamarádky přivítá po moravsku, dvojitou nálož slivovice dostane Lucka Špaková.

„Maminka všechno připravila, já mám malý byt a tady je všechno, co potřebuju,“ libuje si Lenka, ale stejně je nervózní, aby všechno klaplo.

„Netušila jsem, že je to až taková zabíračka, a to mám jednoduché menu,“ říká o vaření Lenka, která obdivuje Terezu, co všechno první večer zvládla.

A kde si dají holky moučník – nepečený piškotový šlehačkový dort? No přece ve sklepě! Tam na ně už čeká Lenčin tatínek s koštýřem, degustace báječného vína, muzika, písničky a bonus na zub v podobě sýrů a klobásek.

„Cimbálovku, kterou mám pozvanou do našeho sklípku, tvoří samý ženský, a to z toho důvodu, aby mi tady holky nezůstaly a třeba se nezamilovaly,“ pojistila se předem Lenka, které by se po veselých kolegyních v Praze ve VIP zprávách určitě stýskalo.

Video se připravuje ...