Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

VIP Prostřeno! Zpověď čarodějnice z Arabely Andresíková: Manžel mi uvařil kafe a pak se zabil!

6. listopadu 2012 | 05:00

Sebevražda manžela, několik těžkých bouraček, neshody s dcerou, deprese, vážná nemoc. Život se s herečkou Janou Andresíkovou (71) zkrátka nemazlil.

Manžel se jí navíc zastřelil přímo před očima! "Nejdřív se mě zeptal, jestli chci uvařit kafe, a pak se zabil," prozradila herečka, která je v povědomí diváků zapsaná především jako čarodějnice z populárního dětského seriálu Arabela. „Arabela to byl cejch, tu roli mi nikdo neodpáře,“ říká.

Svůj děsivý zážitek odhalila Jana Andresíková v pořadu VIP Prostřeno! Jakoby to však nestačilo, osud si pro ni přichystal celou sérii těžkých zkoušek. Jednou z nich je i vážná nemoc.

„Chtěla bych se omluvit, že nevařím já. Mám totiž takovou neurologickou legraci, která mě víc a víc rozčiluje. Odumírají mi nervy,“ přiznává herečka, která svůj vážný stav bere s nadhledem. V poslední době však musí čelit mnoha zdravotním komplikacím.

Při svém zdravotním handicapu by nestihla uvařit v limitu, čarodějnické menu, které si připravila, za ni proto uvaří profesionální kuchař Matýsek. Ten udělá vše, co mu Jana řekne. Sama totiž zvládne tak maximálně zamíchat jídlo v hrnci. Při tom hrozí jen to, že v něm utopí vařečku.

 „Já jsem takový ochrnutý předskokan, ti zdraví přijdou a užijou si to až po mně," říká a dodává „Moje choroba je roztomilá. Člověka přivede do euforického stavu, protože nevíte, jestli hrnek donesete tam, kam chcete."

Herečka své vzácné hosty pozve do roztomilého světlého domečku, kam se v létě přestěhovala poté, co musela prodat svou vilku se zahradou v Tišicích u Neratovic. Navštívit jí přijdou kolegyně Květa Fialová, Naďa Konvalinková a tanečník Vlastimil Harapes.

Protože však ještě nestačila všechno vybalit, musí improvizovat. Oválný stůl i ubrus, příbory i skleničky si půjčí od hodných sousedek. „Nemám uklizeno a tak za rok tu budu mít třeba i postel,“ omlouvá bojové podmínky herečka. Hosté jí však drobné prohřešky rádi odpustí.

Video se připravuje ...
Druhým úterním hostitelem bude baletní mistr ve výslužbě Vlastimil Harapes • VIDEO: FTV Prima

Video se připravuje ...