Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

VIP Prostřeno! On je dost teplej, prohlásí Fialová o Harapesovi

8. listopadu 2012 | 05:57

V poněkud ostré atmosféře budou probíhat další dvojitá porce vaření. Květa Fialová (83) se předvede ve své netolerantní podobě. A "drápky" vystrčí i baletní mistr Vlastimil Harapes (66), který si rozhodně nenechá nic líbit.

Už předkrm se u "arizonské pěnice Tornádo Lou" ukáže jako životu nebezpečný. Zůstalo v něm totiž pár pěkně tvrdých ořechových skořápek.

„Ořechy tam jsou, protože tam mám skořápku, to je bezvadný…“ pronese baletní mistr ve výslužbě, když málem přijde o zuby. „Podruhé už to rozhodně mít nemusím,“ dodává.

A souhlasí s ním i Naďa Konvalinková. „Přestože jí byly ořechy dodány, hostitelka by to neměla připustit,“ soudí nekompromisně.

„Já jsem taky vařil dýňovou polévku, ona se teď bojí té konkurence, to je jasný,“ konstatuje Vlastimil Harapes, který už má vaření za sebou a obává se, že ho chce soupeřka vyřadit z boje.

Přesto konkurenční polévku odhodlaně ochutná. „Té mé se nemohla rovnat, ale rozhodně byla lepší než ten předkrm,“ říká sebevědomý a mlsný Vlastimil, který nemá moc rád „předžvýkané“ mleté maso, proto se skoro nedotkne hlavního chodu. „Vypadá to hrozně…“

Ani závěrečný sladký ovocný sen se šodó Vlastimila nenadchne. Podle něj je to přeslazené „brutální probuzení“. „Já počkám a pak to hodím kočkám,“ komentuje piškotový moučníček s ovocem.

Obě večeře tak nakonec téměř celé proběhnou v ostřejším duchu. "Mírumilovná" Květa se totiž předvede v poněkud netolerantní podobě. Mezi ní a Vlastimilem Harapesem to občas silně zajiskří. Naštěstí oba mají smysl pro černý humor. Tentokrát se zkrátka sešli dva silní soupeři, bystří pozorovatelé a glosátoři.

Na lodi, kam Květa své hosty pozve na je romantickou projížďku po Novomlýnské nádrži, je podle Vlastimila „trochu chladněji, než by bylo záhodno“. Květa si ale nic nenechá líbit. "On je dost teplej…“, pronese na jeho adresu. "Potvoro jedna!", nazve jí nelichotivě uražený mistr.

O tom, že „Květa umí potěšit“ a nikomu občas nic nedaruje, ví své i Naďa, která se s kamarádkou také někdy špičkuje. Baletní mistr dokonce v jedné chvíli vyletí a padnou i takové poklony jako: „Mohl jsem být už dávno mrtvej a nemusel jsem tady s váma sedět.“ 

Návštěva sklípku ale nakonec náladu a vyvrcholení VIP týdne prudce zlepší, jak uvidíte už ve čtvrtek večer ve 20 hodin na Prima family.

Video se připravuje ...