Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Bohyně Isis, nápisy nebo pistole: Významy tetování zpěvačky Rihanny vás překvapí

  • Rihanna
    17. července 2021 | 06:00

    Rihanna (33) byla už od začátku své pěvecké kariéry považována za módní ikonu. K jejímu osobnímu stylu vždy neodmyslitelně patřilo i tetování, kterého v průběhu let nasbírala slušné množství. 

    Ve své sbírce tak má Rihanna, která je v současnosti vedle zpěvačky také úspěšnou podnikatelkou, nápisy na kůži v angličtině, francouzštině, arabštině či sanskrtu, má na kůži orla nebo egyptskou bohyni Isis. Na následujících stránkách se dozvíte, jaký význam každé z těchto tetování pro krásku z Barbadosu má. 

    Video se připravuje ...
    Modely inspirované Arábií milují i české ženy, říká Mirka Talavašková • VIDEO: Adam Balažovič/ BPŽ

     

  • Hennové ornamenty a tradiční tetování Maorů


    Asi nejznámějším Rihanniným tetováním jsou ornamenty z roku 2013 na její ruce. Jsou inspirovány indickou hennou a propojeny jsou s ještě o něco starším tradičním tetováním původních obyvatel Polynésie – Maorů. Rihanna tak na jednom místě kombinuje fascinaci estetikami dvou odlišných kultur. Tato kulturní diverzita se projevuje i v dalších jejích tetováních. 

  • Bohyně Isis

    Na hrudním koši se Rihanna pyšní velikým tetováním staroegyptské bohyně Isis. Tato bohyně byla považována za velkou matku všeho a byla úzce spjata s přírodou. Rihanna si Isis nechala vytetovat v roce 2012 na počest své babičky Gran Gran Dolly. 

  • Modlitba v sanskrtu

    Na pravém boku má Riri modlitbu v sanskrtu. V doslovném překladu do češtiny zní: "Odpuštění, poctivost, potlačování a kontrola." 

  • Pistole

    Tahle kérka má pro Riri silný emoční význam. V roce 2013 uvedla, že si pistoli nechala vytetovat jako symbol síly poté, co byla týrána svým tehdejším přítelem Chrisem Brownem. Tohle tetování má Rihanně připomínat, že už se nikdy nestane obětí. 

  • Never failure, always lesson

    Na klíční kosti má Rihanna nápis: "Never failure, always a lesson." (Nikdy selhání, vždy lekce.) Řekla, že tento nápis má schválně vytetován obráceně pro to, aby si ho dokázala sama přečíst, když se podívá do zrcadla. 

  • 1988 a žralok

    Na pravém kotníku má Riri rok svého narození: 1988. Na kotníku levém měla dříve kérku žraloka, kterou si nechala udělat jako připomínku rande s Drakem, během něhož jí rapper koupil hračku tohoto podmořského predátora. Rihanna si po rozchodu s Drakem ale nechala žraloka přetetovat a nyní má místo něj vránu.

  • Rebelle fleure

    Francouzský nápis "rebelle fleure" – rebelská květina – si Riri nechala na krk vytetovat už v roce 2010. 

  • Znamení Ryb

    Drobné, ale přece – za pravým uchem má Rihanna vytetován symbol znamení Ryb, v němž se sama narodila. 

  • Nápis v arabštině

    Další kultura, další tetování. Na levé straně hrudníku má Rihanna nápis tentokrát v arabštině. Jeho doslovný překlad zní: "Svoboda boží."

     

     

Autor: Nia
Klíčová slova:  rihanna, tetování, význam
Diskuse ke článku
.