Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Na tohle jsme celý rok čekaly! Z nádherných šatů hereček v Cannes oči přecházejí

13. července 2021 | 06:00

Tak na tohle jsme se těšily. Na okázalou podívanou z červeného koberce v Cannes! 74. ročník ikonického filmového festivalu byl slavnostně zahájen minulý týden v úterý a bude pokračovat až do 17. července. Které slavné krásky byly ozdobami francouzské Riviéry?

Prvotní zahájení patřilo premiéře filmu Annette, zde se střetly hvězdy stříbrného plátna. A to doslova. Herečka Andie MacDowell, kterou můžete znát z úspěšných filmů Čtyři svatby a jeden pohřeb, Na Hromnice o den více, Zelená karta či Objekt krásy, jež ji vynesly do profesních výšin, přímo zářila úsměvem od ucha k uchu za doprovodu bohaté vlnité šedivé hřívy. Ta šla ruku v ruce s volbou jejích šatů. S decentní stříbrnou róbou doladěnou odpovídajícími sandálky na podpatku a malým psaníčkem v totožné barvě.

Video se připravuje ...
Red carpet v Cannes: Sorry Bello, letos nejvíc zazářily dámy s šedinami • VIDEO: Profimedia

Všechny přítomné však naprosto odzbrojila následující den při premiéře filmu Everything Went Fine. Pudrová dlouhá elegance s asymetrickým jedním ramínkem a třpytivými detaily herečku omladila a stažené vlasy spolu se smyslnou červenou rtěnkou jí dodaly glamour a šik vzhled! Nebyla však jedinou starší dámou, která předčila mladé krásky. Vedle ní s elegancí a šmrncem vykračovala v kanárkových šatech herečka Helen Mirren (75).

Filmový festival si nenechala ujít ani modelka, zpěvačka a někdejší francouzská první dáma Carla Bruni-Sarkozy, která zaujala hned dvěma róbami. Blankytně třpytivým modelem značky Céline i černými dlouhými šaty bez ramínek, jež dokonale kopírovaly její siluetu. Jednoduchý look pak doplnila výrazným náhrdelníkem.

Černá se na červeném koberci obzvlášť vyjímala. Neodolatelná v ní byla modelka Taylor Hill, jež zvolila styl „chytré horákyně“ – róba jí zakrývala patřičné partie, avšak nechala prosvítat kalhotky a odhalila záda, kterým dominovalo smyslné šněrování. Hluboký výstřih vpředu se zlatým náhrdelníkem ve tvaru průdušnic zakrývajícím ňadra se vyjímal na americké modelce Belle Hadid. Odvážný model vynesla z haute couture kolekce podzim/zima 2021/22 od návrháře Daniela Roseberryho.

Elegantní šaty pro všechny příležitosti vybírejte na našem internetovém srovnávači Zboží Dáma.

Podívejte se do naší fotogalerie na další róby, jejichž společnými atributy byly peří, smyslnost a rafinovanost!

Autor: Žaneta Podlahová